|

Başörtüsü direnişi tertemiz bir direnişti

TRT'nin “Kara Şubat Beyaz Direniş” belgeselinin galası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2016 Pazar
Güncelleme: 01:35 - 28/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Galaya katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 28 Şubat'ı anlatan belgeselin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti.



KORKMADILAR, YILMADILAR


Kurtulmuş, o dönemde başörtüsü yasağının ardından başlatılan “Başörtüsüne özgürlük” direnişinin, bembeyaz, tertemiz bir direniş olduğunu aktararak, 28 Şubat'ta verilen mücadeleyi, “Hiçbir şer odağının içine nüfuz etmeye cesaret edemediği, gücünün yetmediği, pırıl pırıl Anadolu insanın saf gönüllerinden çıkmış, bütün iradelerini ortaya koyduğu, bütün güçlükleri, tehditleri göz önünde bulundurarak, korkmadan, yılmadan hiçbir şekilde hiçbir safhası kirletilmemiş bembeyaz bir mücadeleydi” şeklinde tanımladı.



YAŞANANLAR FARKLI DEĞİL


Mecliste, başörtülü milletvekiline, “Bu kadına haddini bildirin” dendiğini anımsatarak, 28 Şubat'ta meselenin, “had bildirme” meselesi olduğunu aktaran Kurtulmuş, “Mesele, Türkiye'yi yönettiğini zanneden bir zümrenin millete yeniden ayar verme meselesiydi” diye konuştu. 28 Şubat, 27 Mayıs zihniyetinin bugün de terör kisvesi adı altında milletin karşısına çıktığını ifade eden Kurtulmuş, “İnanın ki hiç farkı yoktur. Bu oyunu böyle görmezsek, 'Beyaz Direniş'in bir anlamı olmaz” değerlendirmesinde bulundu.


#Kara Şubat Beyaz Direniş
#Başörtüsü direnişi
#28 şubat dönemi
8 yıl önce