|

Batmaz’ın CIA kodu Kapadokya

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 19 Mart 2016’daki bir konuşmasında kullandığı “Kapadokya” şifresiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki üyelerine darbe mesajı verdiği belirlendi. Kapadokya ifadesinin örgüt jargonunda ‘Asker’ler için kullanıldığı tespit edilirken, Akıncı Üssü’nde yakalanan mahrem imam Kemal Batmaz’ın da CIA tarafından ‘Kapadokya’ ismiyle kodlandığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:01 - 25/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Kapadokya ifadesinin örgüt jargonunda ‘Asker’ler için kullanıldığı tespit edildi.
Kapadokya ifadesinin örgüt jargonunda ‘Asker’ler için kullanıldığı tespit edildi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi’nin işgal edilmesine ilişkin davanın gerekçeli kararı açıklandı. Kararda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 19 Mart 2016’daki bir konuşmasında kullandığı “Kapadokya” şifresiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki üyelerine darbe mesajı verdiği ortaya çıktı. Gerekçeli kararla ortaya çıkan bu bilginin yanı sıra güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre Akıncı Üssü’nde firari mahrem imam Adil Öksüz’le birlikte yakalanan Kemal Batmaz’ın CIA arşivinde ‘Kapadokya’ koduyla isminin geçtiği ortaya çıktı.

TALİMATI VİDEOYLA VERDİ

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Ekim’de tutuklu 7 sanıktan 5’inin ağırlaştırılmış müebbet ve 200’er yıl hapis, 2 sanığın da müebbet ve 166’şar yıl hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin kararının gerekçesinin yazımını tamamlandı. Gülen’in örgüt üyelerine talimatlarının yaptığı video sohbetler vasıtasıyla aktardığının altı çizilen kararda darbe girişiminden 4 ay önce 19 Mart 2016’da yaptığı sohbete dikkat çekildi.


İLK KEZ YEŞİL GİYDİ

Bu sohbette ilk defa asker yeşili bir pardösüyle TSK’daki üyelerine alt mesaj veren Gülen, konuşmanın 15.36 saniyesinde, kurduğu cümleyi bir anda yarıda keserek, ilgisiz bir şekilde, tane tane ve son derece dikkati çekici vurgulu ifadelerle “Antrparantez, umum adına konuşuyorum, umum İslam toplumu adına, Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum.” diyerek sürdürdüğü kaydedilen gerekçeli kararda, Gülen’in verdig?i eylem talimatlarının hedef kilesinin hangi örgüt üyeleri olduğunu yine ezoterik bir dille ifade ettiğine vurgu yapıldı.


TSK’YA YEŞİL POLİSE MAVİ

Kararda Osmanlıca bir kelime olan “serkar” kelimesinin Türkçede “komutan”, “amir”, “müdür” anlamlarına geldiğine işaret edildi. Ankara Cumhuriyet Bas?savcılıg?ı’nca yürütülen “FETÖ/PDY Çatı Soruşturmasındaki gizli tanık “Jüpiter”in Gülen’in ‘Kapadokya’ kelimesiyle TSK’yı kastettiğine ilişkin bir bilgi paylaştı. Jüpiter ifadesinde “TSK’ya ‘yes?il’, polise ise ‘mavi’ denilir” dedi.

YURTTA SULH MESAJI

Gülen’in konuşmasında sık sık “ıslahçılar”, “ıslah hareketi” tabirlerini kullandığına işaret edildi. “Islah” kelimesinin Arapça kökenli bir kelime olup “sulh” kelimesi ile aynı kökten türediği, belirtilerek bu konuşmadan gerekli mesajı alan örgüt üyelerinin kendilerini “Yurtta Sulh Konseyi” olarak adlandırdıkları ve 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirdiklerinin altı çizildi.

#FETÖ
#Kapadokya
#CIA
#Kemal Batmaz
6 yıl önce