|

Bayrampaşa Bilim Merkezi'ne Avrupa'dan ödül

Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi öğrencilerinden Sevcan Altundal ve Adem Noktacı Slovakya'nın başkenti Bratislava'da katıldığı 24. European Union Contests For Young Scientists (EUCYS) 2012' yarışmasından ödülle döndü.

.
00:00 - 28/09/2012 Cuma
Güncelleme: 22:03 - 28/09/2012 Cuma
Yeni Şafak
Bayrampaşa Bilim Merkezi'ne Avrupa'dan ödül
Bayrampaşa Bilim Merkezi'ne Avrupa'dan ödül

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan ve 8 dalda birinci seçilen 43. TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nda 'Çift Yarık Deneyiyle İnce Filmlerin Kalınlıklarının Bilgisayar Ortamında Hesaplanması' adlı Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi projesi Fizik dalında birinci olmuştu. TÜBİTAK bu 8 birinciden üçünü 24. European Union Contests For Young Scientists (EUCYS) 2012'de yarışmak üzere seçti.

SUNUMLARINI İNGİLİZCE YAPTILAR

TÜBİTAK'ın seçtiği projelerden biri olan Bilim Merkezi Proje Öğretmeni Thami Elboukhari danışmanlığında Bilim Merkezi öğrencileri Adem Noktacı ve Sevcan Altundal'ın hazırladığı proje bu yıl 21-26 Eylül tarihleri arasında Slovakya'nın başkenti Bratislava'da dünya genelinden katılan ülke birincileri ile yarıştı. 37 ülkeden 83 ülke birincisinin katıldığı proje yarışmasında öğrenciler sunumlarını İngilizce olarak başarıyla gerçekleştirdiler, jüri üyelerinin sorularını cevaplandırdılar. Dünyanın farklı ülkelerinden toplam 16 jüri üyesi bulunan yarışmada her projeyi 5 jüri üyesinin dinleyeceği bilgisi verilirken, Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi Projesini toplam 9 jüri üyesi dinledi. Jürinin değerlendirmesi sonucu proje 25 Eylül'de yapılan ödül töreninde Avrupa Birliği Patent Ofisi'nin En Orijinal Proje ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde konuşan Adem Noktacı ve Sevcan Altundal Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'e, Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi Yöneticilerine ve Öğretmenlerine teşekkür ettiler.

JÜRİ: PROJE ÇOK FANTASTİK

Öğrencilere ödüllerini veren Avrupa Patent Ofisi Başkanı ve aynı zamanda EUCYS 2012 Jüri Üyesi Grant Philpott; 'Türkiye gibi İngilizce'nin çok konuşulmadığı bir ülkeden gelen Adem Noktacı ve Sevcan Altundal projelerini çok güzel anlattılar ve sorulara açık ve net cevaplar verdiler. Ben projeyi çok fantastik ve faydalı buldum' dedi.

GELECEĞİN BİLİM ADAMLARINI YETİŞTİRİYORUZ

Yarışma sonucunu değerlendiren Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi Genel Koordinatörü Hasip Gönülkırmaz; 'Avrupa'da ülkemizi başarıyla temsil ettiğimiz için gururluyuz. Proje Öğretmenimiz Thami Elboukhari'yi öğrencilerimiz Sevcan Altundal ve Adem Noktacıyı kutluyorum. Onların azim ve çabaları her türlü ödülün üzerindedir. Büyük bir iş başardılar. Bilim Merkezi'ni 4 yıl önce, geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere faaliyete geçirdik. Hamdolsun bu amacı gerçekleştirmek üzere önemli bir adım daha atmış olduk. Burada önemli olan ödül almaktan çok, öğretmen ve öğrencilerimizin üst düzey yarışmalara katılması ve tecrübe kazanmasıdır. Ben de yönetici olarak buradan gerekli tecrübeleri çıkarttım. Bundan sonra hedef daha fazla öğrenciyi üst düzey yarışmalara hazırlamak ve onların bilim adamı olma yolunda ilerlemesini sağlamaktır. Bütün bu başarılarımızı belediyemizin desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle Sayın Belediye Başkanım Atila Aydıner ve ekibine, Sayın Ak Parti İlçe Başkanım Cemil Yıldız'a teşekkürü borç biliyorum' dedi. Gönülkırmaz, yarışmada yapılan değerlendirmeleri objektif bulmadığını belirterek, Türkiye olarak Avrupa'da 1-0 geriden başlamanın ne demek olduğunu burada gördüğünü sözlerine ekledi.

Öte yandan, ödül olarak madalya ve takdir belgesi alan öğrenciler, önümüzdeki yıl Avrupa Patent Ofisi'nin davetlisi olarak Münih'te bir hafta sürecek eğitim ve seminerlere katılma hakkı elde ettiler.


12 yıl önce