|

Bedeli ödetilecek

Başbakan Davutoğlu, Ankara’daki terör saldırısının YPG mensubu Salih Neccar isimli terörist tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Davutoğlu, “Müttefiklerimizin desteklediği YPG Ankara’da canımızı aldı. Bu saldırının kaynağı unsurlara bedeli ödetilecektir. Bu bedelin ne zaman ve nasıl olacağı bizde mahfuz” dedi. Davutoğlu, terör örgütü PYD'yi destekleyen Rusya'yı da bir kez daha uyardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2016 Cuma
Güncelleme: 01:02 - 19/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a makamında taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara saldırısının failleri konusunda tümüyle aydınlandığını açıkladı. Yaptığı konuşmada sert mesajlar veren Davutoğlu, özetle şunları söyledi:



Şu anda terör olayının failleri konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır. Elde ettiğimiz veriler ışığında, kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccar isimli kişi, Kuzey Suriye'nin Amuda şehrinde 1992'de doğmuştur. Dolayısıyla saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur.



MASAYA OTURAMAZ


YPG'yi sanki demokratik bir unsur gibi masaya davet etmek isteyen örgütlere de buradan, bu terör saldırısı sonrası bir kez daha sesleniyorum. Nasıl El Kaide masaya oturamazsa, nasıl DEAŞ masaya oturamazsa, terör örgütü olan YPG de masaya oturamaz. Eğer oturacak olursa, katil rejimle birlikte katiller arasında belki yer alabilir, o bizi ilgilendirmez. YPG, dünkü saldırısıyla bölücü terör örgütü PKK ile birlikte Türkiye'nin düşmanı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bizim müttefiklerimiz başta olmak üzere bütün dünyadaki teröre karşı mücadele eden ülkelerin de şimdi Türkiye'ye düşman olan bu terör örgütü karşısındaki tutumlarını netleştirmesini bekliyoruz. Türkiye'ye düşman bir örgütü doğrudan ya da dolaylı destekleyenler de Türkiye için o anlamda dost hüviyetini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırlar.



ZAMANI BİZDE MAHFUZ


Sorumluları tespit edildikten sonra bu sorumluların Türkiye içinde adalete teslim edilmesi yanında, Türkiye dışında bu sorumluların kaynağı olan unsurlara karşı da ne zaman, hangi şartlarda, ne gün, hangi mukabelede bulunacağımız da bizce mahfuzdur. Kesinlikle bu saldırının bedeli ödetilecektir. Bu bedelin ne olduğu, ne zaman olacağı, nasıl gerçekleşeceği bizde mahfuz olmak üzere her türlü tedbiri sınırda alacağız.



SURİYE REJİMİ SALDIRIDAN DOĞRUDAN SORUMLU


YPG, Suriye rejiminin bir piyonudur ve bu saldırıdan Suriye rejimi doğrudan sorumludur. Suriye rejimine dönük her türlü tedbiri alma hakkı da bizde mahfuzdur. Dünkü saldırı da doğrudan Türkiye'ye dönük bir saldırıdır. Bunun müsebbibi YPG'dir, bölücü terör örgütü PKK'dır. Dolayısıyla her yerde ve her şartta bunlara karşı gerekli tertibat alınacak. Türkiye'ye dönük hiçbir saldırı şu ana kadar karşılıksız kalmamıştır. Bu karşılığın en etkin şekilde nerede, nasıl olacağı konusunda da yapılacak çalışmalar bizde mahfuzdur.



Ebediyen burada kalacağız


Saldırıya ilişkin Twitter'da da açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye bir bütündür. 78 milyon bu zorluğu da aşacak güce, kudrete sahibiz. Biz buradayız, bu topraklardayız, ebediyen burada kalacağız” dedi.



Kınama yetmez


Verdiği destek nedeniyle Rusya'yı birkez daha uyaran Davutoğlu, “YPG'yi açık bir şekilde ofis açarak ya da irtibat kurarak destekleyen ülkeler var. Son dönemde YPG'nin Azez'e doğru ilerlemesi için hava desteği veren ve masum halka karşı ağır bombardıman yapan Rusya'yı da bu konuda bir kez daha, bu terör örgütünü, Suriye'deki masum halka ve Türkiye'ye karşı kullanmama konusunda uyarıyorum. Dün Rusya bu terör saldırısını kınadı, bu iyiye işarettir ama kınama yetmez. Türkiye'ye dönük terör piyonu kullanmaya niyet eden herkes, bilsin ki bu terör oyunu, bu terör piyonu döner bumerang gibi onları da vurur. Türkiye'nin bu anlamda saldırıya açık ve etrafında ateş çemberi olması dolayısıyla kırılgan bir konumda olduğunu kimse zannetmesin. Terör, kimin eli tarafından kullanılırsa en önce gelir o eli vurur” dedi.



Yaralılara ziyaret




Davutoğlu, Genelkurmay Karargahı'ndan sonra Ankara Numune Hastanesi ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavisi süren yaralıları ziyaret etti ve yaralıların sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.



Müttefiklerimizin desteklediği YPG canlarımızı aldı


Başbakan Davutoğlu, “DEAŞ'a karşı YPG'yi kullanabiliriz” düşüncesiyle YPG'yi Türkiye sınırında güçlendiren veya YPG'ye destek veren müttefik ülkelere de seslendiğini belirterek, “Bugün o destek verilen YPG, Ankara'da bizim kalbimizde, bizim canlarımızı aldı. Bilinsin ki eğer bu saldırılar, bu terör saldırısı devam ederse, etmese dahi cevap verilecek ama YPG kadar onlar da bu sorumluluğu paylaşmış olurlar. Türkiye ile dayanışma mesajlarına teşekkür ediyoruz ama Türkiye ile dayanışma sözle olmaz. Başta ABD olmak üzere hiçbir NATO üyesi ülkenin, Afganistan'da omuz omuza durduğumuz ülkenin, Türkiye'nin kalbinde bize saldırı yönelten bir terör örgütü ile ilişki kurmasını mazur görmeyiz ve bu konuda da tutumumuzu açık bir şekilde, en güçlü şekilde ifade ediyoruz ve bu konuda bir kez daha uyarıyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.






#akara saldırısı
#Orgeneral Hulusi Akar
#davutoğlu
#gata
8 yıl önce