|

Boğaz'da gemi faciası

Çanakkale Boğazı'nda, Yunanistan ve Panama bandıralı iki geminin çarpışması sonucu Hindistanlı üç gemici hayatını kaybetti. Sızan yakıtın çevreye zarar vermemesi için de önlemler alındı.

Yeni Şafak
00:00 - 4/04/2005 Pazartesi
Güncelleme: 15:40 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Çanakkale Boğazı'nda, dün sabah saatlerinde Yunanistan ve Panama bandıralı iki geminin çarpışması sonucu üç gemici sıkışarak hayatlarını kaybetti. Gana'dan Ukrayna'ya boş olarak gitmekte olan Yunanistan bandıralı 185 metre uzunluğundaki 23 bin 646 grostonluk "Aegean Wind" adlı kuru yük gemisiyle, Gemlik'ten Yunanistan'a giden Panama bandıralı "MSC Roberta" adlı 244 metre uzunluğundaki 39 bin 892 grostonluk konteynır gemisi Gelibolu açıklarında çarpıştı. Panama bandıralı MSC Roberto adlı gemide sıkışarak ölen kişilerin Hindistan vatandaşları Bosun Abubeckkar Chimnade, Cadet Anirudh Tomar ve Pankaj Tandel oldukları tespit edildi. Bosun Abudeckkar Chimnade ile Cadet Anirudh Tomar'ın cesetleri Gelibolu Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Yan tarafından darbe alan Panama bandıralı "MSC Roberta" adlı gemiden sızan yakıtın çevreye zarar vermemesi için gerekli önlemler alındı.

Fuel-oil tehlikesine karşı önlem
Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, her iki gemide hasar meydana geldiği ifade edilirken, MSC Roberta gemisinin iki personelinin olay yerinde, bir personelinin de yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. MSC Roberta gemisinin yakıt tankından az miktarda fuel-oil sızıntısı meydana geldiği ve gerekli önlemlerin alındığı kaydedilen açıklamada, bu kapsamda bir süre gemi trafiğine kapatılan Çanakkale Boğazı'nda yeniden geçişlere izin verildiği bildirildi. Bu arada gemi kazasında hasar gören ve Gelibolu açıklarına demirleyen "MSC Roberta'' adlı geminin, römorkörler tarafından gemi geçiş güzergâhının dışına çekileceği bildirildi. Öte yandan, kazaya karışan Yunanistan bandıralı "Aegean Wind'' adlı geminin de Gelibolu'nun 4.5 mil açığında, gemi geçişlerini tehlikeye düşürmeyecek şekilde demirlediği kaydedildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce