|

Börü 'He is a lady'nin peşini bırakmıyor

Erkeklerin kadın gibi davranmaya çalıştığı 'He is a lady' başta olmak üzere bu tarz yarışma ve kadın programlarına karşı mücadele başlatan milletvekili Zeynep Tekin Börü, konuyla ilgili TBMM araştırması açılması için önerge verdi

Yeni Şafak
00:00 - 4/05/2006 Perşembe
Güncelleme: 12:52 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

AK Parti milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, erkeklerin kadın kılığına sokulduğu "He is lady (O bir Hanımefendi) " adlı televizyon programına karşı başlattığı mücadeleyi sürdürüyor. 'He is a lady'nin yayınlanmaması için RTÜK Başkanı Zahit Akman'a mektup yazan Börü, şimdi de bu tür televizyon programlarının incelenmesi için TBMM bünyesinde "Araştırma Komisyonu" kurulması konusundaki önerisini partisinin grup başkanlığına sundu.

"O bir Hanımefendi" ve benzeri televizyon programlarının manevi değerlere zarar verdiğini ve yayından kaldırılması gerektiğini savunan Börü, "Türk toplumunun örf, anane ve geleneklerine aykırı, sırf yüksek reyting için hazırlanan bu tür programların insanlara verdiği zararın araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını isteyeceğim. Televizyonlarda insanları intihara sürükleyen kadın programları da yayınlanıyor. Bu programları hazırlayan kadınlar, dikkat ediyorum, artık daha az izlenilen kanallarda çalışıyorlar. Demek ki vatandaşların onlara olan ilgisi azaldı" diye konuştu.

Börü'nün Meclis Başkanlığı'na vereceği araştırma önergesinin gerekçesinde, bazı televizyon kanallarının, rekabet ortamı içinde dizi, yarışma, kadın programları adı altında toplumsal ve insani değerlere aykırı yayın politikası izledikleri kaydedildi. Bu tür programlarda kültürel yapıyı tahrip eden, özellikle çocuklara ve gençlere kötü örnek teşkil eden olayların sergilendiğine dikkat çekilerek, "Bir çoğu yabancı asıllı olan ve ülkemize adapte edilmek istenen bu programlar, şiddetin, tartışmaların, aile içi problemlerin artmasına neden olmaktadır" denildi.

MECLİS ARAŞTIRMALI

Ahlaki değerlere ters ve insanların psikolojisine zarar verebilecek bu tarz programların kamuoyunda tartışmaya yol açtığı belirtilerek, "Programların konuları işleyiş tarzı itibarı ile telafisi imkansız, toplumsal ve ferdi ruh dünyamıza derin etkiler bırakabileceği ihtimaline binaen televizyonlarda yer alan bazı dizi, yarışma ve kadın programlarının toplum üzerindeki etkilerinin araştırılması amacıyla Meclis araştırması açılmasının gerekli olduğu inancını taşıyoruz" ifadesine yer verildi.

  • ANKARA


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce