|

Bu sefer 500 kilo!

Terör örgütünün Ankara sonrası ikinci katliam planı Diyarbakır’da önlendi. Dicle’de 2 teröristin güvenlik güçlerine ateş açıp terk ettiği araçta patlamaya hazır 500 kilogram bomba bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2016 samedi
Güncelleme: 03:27 - 20/02/2016 samedi
Yeni Şafak

Türkiye'ye 'mülteci' olarak giren Suriye PKK'sı mensubu Salih Neccar'ın (24), Diyarbakır'dan getirdiği bombalı araçla Ankara'yı kana bulaması sonrası güvenlik güçleri yollarda denetimleri iyice sıkılaştırdı. Başkent'te patlatılan spor otomobile bombaların yüklendiği yer olan Diyarbakır'da, PKK'nın ikinci katliam için hazırladığı bir araçta 500 kilogram bomba ele geçirildi. Diyarbakır Valiliği'nin açıklamasına göre olay şöyle gerçekleşti:



BİR KATLİAM ÖNLENDİ


Dicle ilçesinde, jandarma kontrol noktasına yaklaşınca yavaşlayan bir araçtan 2 terörist indi. Yokuşlu Mahallesi'nden Dicle yönü istikametine giden yolda, araçtan inen teröristler güvenlik güçlerine ateş açtı. Burada jandarma ekiplerinin karşılık vermesi üzerine kısa bir çatışma yaşandı. Çatışmanın ardından 2 terörist, aracı olay yerinde bırakarak ormanlık alana kaçtı. Olayın ardından, ilçe girişinde terk edilen araca eskortluk yaptığı belirlenen 2 ayrı otomobil daha durduruldu. Bu otomobillerdeki 2 kişi gözaltına alındı. Askerlerle çatışan teröristlerin bırakıp kaçtığı araçta yapılan incelemeler ise örgütün Ankara sonrası ikinci katliam planını ortaya çıkardı.



NEREYE GİDİYORDU?


Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, aracın bagaj kısmında sac levhalarla kutu şeklinde kaynatılarak hazırlanmış el yapımı patlayıcı tespit edildi. Demir kutu içerisinde amonyum nitrat, mazot ve alüminyum tozu karışımı yaklaşık 500 kilogram el yapımı patlayıcının dışında kalaşnikof piyade tüfeği, şarjör, 28 adet de fişek bulundu. Aracın torpido kısmında ise poşet içerisinde uzaktan kumandalı 4 pil bloğu, 3 el yapımı patlayıcı kartı ve 2 de boş kovan ele geçirildi. Patlayıcı düzenek araçtan çıkarılarak emniyetli bir şekilde imha edildi.


#Diyarbakır’
#mülteci
#bomba
il y a 8 ans