|

Budak: Ecevit arkamdan vurdu

Başbakan Ecevit'in DSP'den atılmasını istediği Budak, "Başbakan'ın, haberim olmadan beni disiplin kuruluna vermesi tam da arkadan vurmaktır" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 27/12/2001 Perşembe
Güncelleme: 10:20 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başbakan Ecevit tarafından kesin ihraç talebiyle DSP Grup Disiplin Kurulu'na sevkedilen İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, "İstifamı kabul etmeyen Başbakan'ın haberim olmadan beni ihraç talebiyle disipline vermesi tam da arkadan vurmaktır" dedi.

Budak, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, DSP'ye Ecevit'in yoğun ısrarı sonucu DİSK Genel Başkanlığı'nı bırakarak geldiğini vurgulayarak, partiye katılım töreninde sarfettiği, "Kızmam, küsmem, terketmem" sözüne bugüne kadar bağlı kaldığını söyledi. 30 Temmuz tarihinde hükümetin uyguladığı politikalardan duyduğu rahatsızlığın artması üzerine, parti ile arasındaki gerginliğin daha fazla artmaması için istifa etmek istediğini Ecevit'e ilettiğini anlatan Budak, Ecevit'in, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan aracılığı ile bu istifadan vazgeçme ricasında bulunduğunu söyledi. Budak, "O gün istifamı kabul etmeyen Sayın Başbakanın, bugün haberim olmadan, beni ihraç talebiyle disiplin kuruluna vermesi ve bunun bana tebliğ edilmeden kamuoyuna duyurulması tam da arkadan vurmaktır" diye konuştu.

Siyasetin kapıkulları...

Ecevit'ten kararını gözden geçirmesini isteyen Budak, bir DSP yöneticisinin "Kahraman yapmak istemedik. O yüzden ihraç ediyoruz" sözlerine tepki göstererek, "Ben buraya elinden tutularak getirilen bir adam değilim. Siyasetin kapıkullarının, siyaseti onuruyla yapanlara söyleyecek sözü olamaz. İstifa etmeyeceğim" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce