|

Çakmak Kışlası'na okul yapılacak

FETÖ darbe girişiminden sonra boşaltılan askeri alanlar bir bir sivillere kazandırılıyor. Malatya’daki Çakmak Kışlası’nın Altay Kışlası’na taşınmasıyla oluşacak 2 milyon 300 bin metrakelik alan eğitim amaçlı kullanılacak. Kent merkezindeki dev araziye okul yapılması planlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/10/2016 الإثنين
Güncelleme: 21:41 - 2/10/2016 الأحد
Yeni Şafak
15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ mensubu hainler, nizamiyesi kontrol altına alınan Çakmak Kışlası'ndan böyle kaçmaya çalışmıştı.
15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ mensubu hainler, nizamiyesi kontrol altına alınan Çakmak Kışlası'ndan böyle kaçmaya çalışmıştı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan kararla şehir dışına taşınan kışla arazilerinin nasıl değerlendirileceği merak edilirken, Malatya'dan bu soruya cevap olacak güzel bir girişim geldi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, kendi seçim bölgesi olan Malatya'daki Çakmak Kışlası arazisinin eğitim amaçlı kullanılacağını söyledi. Bakan Tüfenkçi, Altay Kışlası'na taşınacak Çakmak Kışlası'ndan geriye kalan 2 milyon 300 bin metrekarelik araziye okul yapılacağını söyledi.



BAKANLIKLA GÖRÜŞTÜ


Tüfenkçi, “Çakmak Kışlası'nın kullanılmayan alanları için Milli Savunma Bakanlığı'yla görüştüm. Valilik ve belediye 1-2 ay içinde çalışmasını tamamlayacak. Çakmak Kışlası'nı Malatyalıların hizmetine kazandıracağız” dedi. Şimdilik pistleri askeriyeyle ortak kullanılan Erhaç Havalimanı'nda da yenilik yapılacağını anlatan Tüfenkçi, “Erhaç Havalimanı'nın pistleri askeriyeyle ortak kullanılıyor. Havalimanına ikinci terminal binası yapılarak, asker sivil ayrılacak” değerlendirmesinde bulundu.



  1. ERDOĞAN'I KARŞILAYANI KAMERAYA ALDILAR
  2. Eskiden Erhaç Havalimanı'nın askeriye denetimde olduğunu belirten Tüfenkçi, havalimanında yaşadığı bir anısını da aktardı. Bakan Tüfenkçi, “Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde bir kez komutan bizi havalimanına sokmamıştı. O zaman askeriyenin denetimindeydi. Bizi de tek tek videoya çektiler. İçeriye öyle gidebildik” dedi.
#FETÖ
#Malatya
#Çakmak Kışlası
٪d سنوات قبل