|

Cami mülkü bar oldu

Kuzey Kıbrıs'taki Ağa Cafer Paşa Camii'nin mülkünün, Vakıflar İdaresi tarafından bar olarak işletilmek üzere kiraya verilmesi, cemaatin tepkisine neden oldu. Cami cemaati, müzik sesi yüzünden namazı doğru dürüst kılamadığını söylüyor

Lefkoşa
00:00 - 22/09/2013 Pazar
Güncelleme: 20:17 - 21/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'nin Girne kentinde bulunan Kuzey Kıbrıs'taki Ağa Cafer Paşa Camii'nin mülkü restoran-bar olarak kullanılıyor. Vakıflar İdaresi'nin kiraya verdiği mekanın caminin bitişiğinde bulunması ve namaz sırasında yüksek sesteki müziğin cemaati rahatsız etmesi tepkilere neden oldu.

UYARILAR KARŞILIKSIZ

Bardan gelen yüksek sesli müzik nedeniyle namaz kılamayan cemaat, defalarca işletme sahiplerini uyardıklarını ancak sıkıntının bir türlü çözülemediğini kaydetti. Ezan okunurken bile müziğin son ses açık olduğunu aktaran cami cemaati, yetkililerden bir an önce konuya çözüm bulmalarını talep etti. KKTC Dinişleri Başkanlığı Girne Bölge Sorumlusu Fuat Tosun, 'Ben ya da herhangi bir vatandaş namaz kılarken sağ ve sol tarafından müzik sesleri gelirse nasıl rahat ve huzurlu namaz kılacak. Vakıflara ait olan yerler kiralanırken o dükkân ne ile meşgul olacak, ne ile uğraşacak diye bilmesi ve ona göre kiraya verilmesi gerekir.' dedi.

ŞEHİTLİĞİ DE KİRALADILAR

Camiye bitişik olan mülkün bar yerine bir çay bahçesi işletmesine verilebileceğini vurgulayan Tosun, 'Bence ona göre kiralansa daha iyi hizmet verebilir.' dedi. Daha önce de Vakıflar İdaresi Kıbrıs'taki son Osmanlı Şehitliği'ni Girne Belediyesi'ne park olarak kiralamıştı.

11 yıl önce