|

Cankurtaran drone görevde

İstanbul’da 38 plajda temizlik ve cankurtaran hizmeti veren İBB, cankurtaran droneları da hizmete aldı. Boğulma, kaza gibi durumlarda operatör vasıtasıyla kaldırılan drone, can yeleği ve can simidi ile acil müdahale edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2017 Pazar
Güncelleme: 00:54 - 18/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cankurtaran drone görevde
Cankurtaran drone görevde

Sıcaklıkların artmasıyla plajlar dolmaya başladı. İstanbulluların gönül rahatlığıyla deniz keyfini yaşaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 38 plajda temizlik ve cankurtaran hizmeti vermeye hazırlanıyor. İBB’nin plajları Ramazan Bayramı’ndan sonra kapılarını açacak. 2 drone Şile ve Kadıköy olmak üzere 2 ilçede görevlendirildi.

SİMİT VE YELEK TAŞIYOR

İBB, cankurtaran ekibine droneları (hava aracı) da dahil etti. Bu kapsamda Şile ve Kadıköy Bölgesi’nde 2 drone görevlendirildi. Denizde herhangi bir boğulma ya da kaza tespit edildiğinde operatörler vasıtasıyla drone kaldırılacak. Can simidi ve can yeleği taşıyan drone, kaza bölgesine gidip malzemeleri bırakacak. Bu sayede acil durumlara daha hızlı müdahale edilebilecek. Ardından bölgeye ulaşan cankurtaran ekipleri kazazedeleri kıyıya ulaştıracak.

42 BİN CAN KURTARILDI

İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran ekipleri İstanbul’da 12 ilçede bulunan 47 bin 800 metre uzunluğundaki 38 plajda; 35 jet-ski, 7 Kurtarma Botu, 2 Amfibik Kurtarma Jeti (Kara & Deniz Aracı) 14 ATV aracı, 190 Gözetleme Kulesi ve 481 cankurtaran personeli ile vatandaşların güvenliği için hizmet veriyor. Cankurtaran ekipleri 2005 yılından bu yana 41 bin 847 vatandaşın kurtarılmasını sağladı.

Plajlar belirlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ve cankurtaran hizmeti verdiği plajlardan bazıları: Çatalca: Çilingoz, Yalıköy, Karacaköy, Ormanlı. Arnavutköy: Durusu Karaburun, Yeniköy. Eyüp: Ağaçlı. Sarıyer: Kısırkaya, Riva Merkez, Beykoz: Riva Elmasburnu, Riva MYO. Şile: Sahilköy, Doğa ncılı, Alacalı, Sofular, Kızılcaköy, Kumbaba, Ayazma, Ağlayankaya, Uzunkum, Akçakese, Kabakoz, Ağva.

#Cankurtaran
#Drone
#İBB
7 yıl önce