|

Casper devler liginde

“Türkiye'nin Prestiji” Casper, yeni üretim tesisinin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmaları ile bilgisayar pazarındaki küresel rekabette yerini aldı

İstanbul
00:00 - 31/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:01 - 31/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Casper devler liginde
Casper devler liginde

Yeni üretim merkezinin hizmete girmesiyle birlikte Casper, bilgisayar pazarında dünya devler liginde yerini almaya hazırlanıyor. Bugüne kadar iç pazara ürün sunan Casper, yılda 1 milyon bilgisayar üretim kapasitesine sahip yeni üretim tesisinin hizmete girmesi ile birlikte, bilgisayar sektöründe Türkiye'nin sesini dünyaya duyuracak Türk markası olmak için kolları sıvadı. Yeni üretim tesisi ve yeniden yapılanma çalışmalarıyla bilgisayar sektörünün global alanda önemli oyuncularından biri haline gelmeyi hedefleyen Casper, bu yılın son çeyreğinde yurtdışına açılmayı planlıyor. İlk etapta komşu ülkelerde Casper markasıyla Türkiye'nin adını duyurmayı amaçlayan şirket, yeni pazarlara Casper ofisleri açarak girecek ve Türkiye'de üretilen bilgisayarları bu ülkelerde kullanıcıların beğenisine sunacak. Casper 2013 yılında, yılda 1 milyon bilgisayar satışı gerçekleştirmeyi ve Türkiye dışında 8 ülkede var olmayı hedefliyor. Casper Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı, yeni üretim tesisi ve yeniden yapılanma çalışmalarıyla birlikte, Casper'ın artık adını Türkiye dışında da duyurmaya hazır olduğunu söyledi. Fakılı, “Yeni tesisimizi 40 milyon dolar yatırımla hayata geçirdik. 2013'te 8 ülkede Casper'ı göreceksiniz” dedi.

EN YAYGIN MARKA

Casper Kurucu Ortağı ve Genel Koordinatörü Yalçın Yıldırım da, 1991 yılında 3 kişi ile çıktıkları yolda geldikleri noktadan büyük heyecan duyduğunu söyledi. Yıldırım, “Casper bugün, 65 Casper Store ve Türkiye'nin dört bir yanına dağılmış bin 200'ün üzerinde satış ve hizmet noktası ile en rahat ulaşabilen bilgisayar markası” dedi.


Bölgenin en büyük tesislerinden

Casper, 40 metrekarelik bir ofiste başlayan yolculuğuna 2007 yılı itibariyle 40 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen yeni merkezi ve üretim tesisi ile devam ediyor. Casper'ın 34.500 metrekarelik kapalı alana sahip yeni üretim tesisi, Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük ve en modern üretim tesislerinden biri olma özelliğini taşıyor.




17 yıl önce