|

Cebi yanan çevreyi sevmeye başladı

Küresel krizden cebi yanan Türk kadını daha az elektrik ve su faturası ödemek için çamaşır makinesine koyduğu çamaşır miktarını artırdı. Ön yıkamadan vazgeçen tüketici bir yılda 2 aylık su faturasından tasarruf edebiliyor

Serkan Biter
00:00 - 18/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:14 - 18/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Cebi yanan çevreyi sevmeye başladı
Cebi yanan çevreyi sevmeye başladı

Dünyada en fazla ön yıkama yapan ülkeler arasında lider olan Türkiye'deki kadınlar, global krizden etkilenince hem bir kerede yıkadığı çamaşır miktarını artırdı hem de daha az ön yıkama yapmaya başladı. Unilever'in lider markası Omo'nun Gebze'deki üretim tesisinde konuşan Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Ar-Ge Müdürü Ayşegül Yanık, Türk kadınının kriz öncesinde bir kerede 6 kilo alabilen makinede 3,4 kilo çamaşır yıkarken bu oranın bugün 5 kilo olduğunu söyledi.

ÖN YIKAMASIZ ÇAMAŞIR

Kısa vadede beyaz eşya üreticilerinin ön yıkama programı olmayan makineler üreteceklerini vurgulayan Yanık, “Türkiye'de yüzde 44 oranında ön yıkama yapılırken bu oran İspanya'da yüzde 3. Bir yıl boyunca ön yıkama yapılmadığı taktirde 18 milyon TL'lik tasarruf ya da 4 Ömerli Barajı'nı dolduracak kadar su tasarrufu sağlanabilir. Bir hane bir yıllık ön yıkama yapmadığı taktirde ise 2 aylık su faturasından ya da 1.5 aylık elektrik faturasından tasarruf ediyor” diye konuştu. Yanık ayrıca, yıl sonuna kadar raflarda konsantre ürün dışında ürünün kalmayacağını da sözlerine ekledi.



15 yıl önce