|

Cenaze nöbeti

Adana’da kendisiyle aynı gün vefat eden kadının yakınları tarafından yanlışlıkla teslim alınarak Aksaray’da defnedilen Saliha Öztürk’ün yakınları, cenazelerin tekrar karışmaması için tabut başında nöbet tuttu.

Haber Merkezi
04:00 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 00:31 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Öztürk’ün oğulları Ulus İritaş ve Mehmet İritaş ile yakınları, yeni bir yanlışlık yaşanmaması için tabut başında nöbet tuttu
Öztürk’ün oğulları Ulus İritaş ve Mehmet İritaş ile yakınları, yeni bir yanlışlık yaşanmaması için tabut başında nöbet tuttu

Adana’da ölen Saliha Öztürk’ün yakınları, cenazelerin ikinci kez karışmaması için tabut başından ayrılmadı. Adana Şehir Hastanesi’nde tedavi gören Şaziye Öztürk ile Saliha Öztürk, aynı gün hayatlarını kaybetti. Şaziye Öztürk’ün yakınları, cenazelerini teslim almak için sabahın erken saatlerinde morga geldi. İsimleri karıştıran morg görevlisi, Şaziye Öztürk’ün yakınlarına yanlışlıkla 16 yıldır yatağa bağımlı yaşayan Saliha Öztürk’ün cenazesini teslim etti. Acılı aile, cenazeyi Aksaray’da toprağa verdi.

BAŞINDAN AYRILMADILAR

Bir süre sonra morga gelen Saliha Öztürk’ün yakınları, cenazenin kendilerine ait olmadığını görünce durumu hastane yetkililerine bildirdi. Yapılan araştırmada cenazelerin karıştığı ortaya çıktı. Aksaday’daki mezar açılarak Saliha Öztürk’ün cenazesi Adana’ya getirildi. Öztürk’ün oğulları Ulus İritaş ve Mehmet İritaş ile yakınları, yeni bir yanlışlık yaşanmaması için tabut başında nöbet tuttu. Saliha Öztürk’ün oğlu Mehmet İritaş, annelerini babalarının yanına defnettiklerini belirterek, “Cenazeyi toprağa verinceye kadar başında adeta nöbet bekledik. Sabah 07.30’da aldık cenazemizi, o zamandan beri başında durduk. Üzüntümüzün daha fazla artmasını istemedik” dedi.


İkinci defa defnedidi

Saliha Öztürk’ün cenazesi, Buruk Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından dua ve gözyaşları arasında ikinci kez toprağa verildi. Annelerinin cenazesini, babalarının mezarının karşısına defnettiklerini söyleyen Ulus İritaş, “Babamın vasiyetini yerine getirdik. Basına teşekkür ediyorum. Siz olmasaydınız annemizin cenazesini bu kadar erken alıp defnedemezdik” dedi.

#Adana
#Cenaze
#Saliha Öztürk
5 yıl önce