|

Ceza kimin umurunda

Trafik magandalarını artan cezalar da durduramadı. Eyüpsultan’da yolu trafiğe kapatarak drift atan gençler, 5 bin 10 liralık cezaya rağmen bu anları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Fatih Özer
04:00 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 01:15 - 2/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Direksiyona geçen bir kişi, lüks otomobille dakikalarca iki gencin çevresinde drift attı.
Direksiyona geçen bir kişi, lüks otomobille dakikalarca iki gencin çevresinde drift attı.

İstanbul-Eyüpsultan’da caddeyi trafiğe kapatıp drift atan gençler terör estirdi. Olay, geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Asker arkadaşlarını uğurlamak için toplanan bir grup genç, ilçede tur attıktan sonra Mareşal Fevzi Caddesi’ni trafiğe kapattı. Asker adayını bir süre havaya atıp eğlenen gençlerden ikisi, cadde ortasında yerini aldıktan sonra şov başladı. Direksiyona geçen bir kişi, lüks otomobille dakikalarca iki gencin çevresinde drift attı.

TERÖR ESTİRDİLER

Arkadaşları da alkışlarla kendisine tempo tuttu. Cadde üzerinde uzun araç konvoyu oluşmasına aldırmayan trafik magandaları, driftin ardından toplu halde olay yerinden uzaklaştı. Cezayı umursamayan gençler, bu tehlikeli gösteriyi sosyal medya hesaplarından paylaşmayı da ihmal etmedi. Tehlikeli gösteriyi izlerken yürekleri ağızlarına gelen sürücüler, trafikte terör estirerek hem kendi, hem de diğer vatandaşların canlarını tehlikeye atan magandalara “dur” denilmesini istedi. Öte yandan, Karayolları Trafik Kanunu ile bazı kanunlarda yapılan değişiklik kapsamında trafik cezalardaki ciddi artışlar da magandaları engelleyemedi.


EHLİYETİ ALINACAK

Bu kapsamda halk arasında “spin” ya da “drift” denilen; el freni çekilmesiyle aracın ani olarak yönünün değiştiren veya kendi etrafında döndürenler için 5 bin 10 lira idari para cezası uygulanacak. Ehliyeti 60 gün süre ile geri alınacak. Bu kişilere, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının muayenesi sonucunda sürücülüğe engel hali bulunmadığı takdirde ehliyeti iade edilecek. Araç 60 gün trafikten men edilecek. Son ihlalin gerçekleştiği tarihten geriye doğru 5 yıl içinde bu madde kapsamında sürücü belgesi ikinci kez geri alınanların sürücü belgeleri iptal edilecek. Bu sürücüler psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının muayenesi sonucunda sürücülüğe engel hali bulunmadığı takdirde, sürücü kurslarına katılarak tekrar ehliyet alabilecek.


Caddeyi trafiğe kapatan gençlerin lüks otomobille attığı drifti arkadaşlar cep telefonlarıyla görüntülüyerek sosyal medyadan yayınladı.

#Trafik
#Trafik cezası
#Drift
5 yıl önce