|

Ceza yağdı

15 Temmuz’da İBB’nin işgali davasında karar açıklandı. Prof. Dr. İlhan Varank’ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili görülen davada 10 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 31 sanık da müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:14 - 26/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Kalkışmanın olduğu gece İBB önünde FETÖ'cü hainler sivillere kurşun yağdırmış, çıkan olaylarda 14 kişi şehit olmuştu.
Kalkışmanın olduğu gece İBB önünde FETÖ'cü hainler sivillere kurşun yağdırmış, çıkan olaylarda 14 kişi şehit olmuştu.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından açılan davalar tek tek karara bağlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye binasının işgal edilmesine ilişkin görülen davada karar açıklandı. Dünkü duruşmaya 52 tutuklu sanık ile avukatları katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) avukatları, gazilerle şehit yakınları olan müştekilerin de hazır bulunduğu duruşmada mahkeme heyeti kararını açıkladı. Prof. Dr. İlhan Varank’ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili görülen davada, 10 sanık “Anayasa’yı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 31 sanık da müebbet hapisle cezalandırıldı.

İŞTE CEZA ALAN HAİNLER

Mahkeme heyeti, eski Albay Zeki Demir, eski Yüzbaşılar Ramazan Ertürk, Yakup Karaçelik, Mustafa Alper Şengören, eski teğmen Ömer Sevim, eski asteğmen Fatih Sultan Mehmet Samancı, eski uzman onbaşı Sercan Met, Uzman Çavuş Ömer Er ile İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç ve Eski AFAD İstanbul İl Müdürü Gökay Atilla Bostan’ın “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, er olan 31 sanığı da “Anayasayı ihlal” suçundan müebbet hapse mahkum etti.

#FETÖ
#Tutuklama
6 yıl önce