|

CHP'li heyetin Firas'ı Türkiye'ye de gelmiş

CHP''li heyete Şam''da rehberlik yapan Reyhanlı saldırısının planlayıcısı ''Ebu Firas'' kod adlı Anas Asalıeh''in Türkiye''ye birçok kez giriş yaptığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi
00:00 - 31/05/2013 Cuma
Güncelleme: 23:55 - 30/05/2013 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'li heyetin Firas'ı Türkiye'ye de gelmiş
CHP'li heyetin Firas'ı Türkiye'ye de gelmiş

Reyhanlı saldırılarıyla ilgili MİT ve Emniyet istihbarat raporlarından yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Hükümet'e sunulan raporlarda Ebu Firas kod adlı Anas Asalıeh'in Hatay'da planladığı eylemlerin tüm detayları raporda yer aldı. Raporda, Firas'ın Yayladığı Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye birçok kez giriş yaptığı, Reyhanlı bombacılarının ifadeleriyle rapora girdi. Aynı raporda Apaydın Kampı'na saldırı hazırlığında olan Murat Ö. Grubu'nun CHP heyetini Esed ile görüştüren Firas'tan talimat aldığı belirlendi.

MÜLTECİ KAMPININ FOTOĞRAFINI VERMİŞ

Başbakan Erdoğan'ın ajanlık yaptığı için tutuklandığı söylediği gazetecinin de isminin yer aldığı raporda şu konular dikkat çekiyor:

Bir CHP milletvekilinin sahibi olduğu gazetede çalışan Hasan Kabakulak'ın Ebu Firas'a bilgi taşıdığı bildirildi. Kabakulak'ın Suriye'den Türkiye'ye kaçan muhalif komutanların görüntelerini ve Apaydın Kampı'nın fotoğraflarını Firas'a verdiği belirtildi. Kabakulak, muhalif komutan El Esad'ın çadırının yerinin nerede olduğu, nasal aşacaklarını Ebu Firas'a rapor şeklinde sunduğu da raporda yer aldı.

Saldırı olacağı bilgisi hemen ulaştırıldı

Raporda, CHP'li heyetin Beşar Esed ile görüşmesinin ardından Hatay Anemon Oteli'nde milletvekillerinin yaptığı toplantıda Suriye'nin Kesep kasabasının vurulacağının konuşulduğu ve kamplara saldırı planyan Mahmut K. tarafından Ebu Firas'a bu bilginin verildiği yer aldı. Raporda Ebu Firas'ın saldırı planları kapsamında Murat Ö., Mahmut K. ve CHP'li vekilin akrabası Mecit E. ile temas kurduğu belirtildi.


11 yıl önce