|

Çıldırmış bunlar

Saadet Partisi’nden Çamlıca Camii’ni hedef alan çirkin açıklamalar sürüyor. SP Milletvekili Cihangir İslam, “Cami ne için yapılır? Bir anlamda kişisel iz bırakma için yapılır. Eğer iz bırakmaysa, firavunlar da piramitleri bıraktı” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi
04:00 - 5/05/2019 Pazar
Güncelleme: 01:58 - 5/05/2019 Pazar
Yeni Şafak
Cihangir İslam
Cihangir İslam

Resmi açılışı yapılan İstanbul Çamlıca Camii ile ilgili Saadet Partisi’nden (SP) skandal açıklamalar gelmeye devam ediyor. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan sonra bu kez de SP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Çamlıca Camii ile ilgili skandal açıklamalar yaptı. Bir internet sitesine konuşan İslam, “Biz cami yapılmasını eleştirmedik, şeffaf olmayan bir finansmanı eleştirdik. Cami ne için yapılır. Bir anlamda kişisel iz bırakmak için. Eğer iz bırakmaysa, firavunlar da piramitleri bıraktı” dedi.


‘TAPINAKLAR YÜKSEK YERDEDİR’

Skandal benzetmelerine devam eden SP’li İslam, şunları söyledi: “Cami anlayışı mabed anlayışından farklıdır. Akropolis’teki tapınağa bakın, tapınaklar böyle yüksek yerlerdedir. Ulaşması zordur. Cami anlayışı böyle değil. Cami yolumuzun üzerindedir. Parthenon tapınağı Pers istilasından sonra Atina’nın bütün hazinesini harcadığı bir yer. İnsanlar aç kalıyor ve mabet yapıyorlar. Sıkıntı burada başlıyor. Belki tam Çamlıca’yla özdeşleştiremeyiz. Bütçenin belki küçük bir kısmı verilmiştir. Ama ihtiyaç yerlerine daha özgün yerler yapılabilirdi.”

#Saadet Partisi
#Çamlıca Camii
#Cihangir İslam
5 yıl önce