|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib diplomasisi devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'deki durumla ilgili diplomasi görüşmelerine devam ediyor. Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

19:21 - 29/02/2020 Cumartesi
Güncelleme: 00:46 - 1/03/2020 Pazar
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Ruhani'nin görüşmesinde, İdlib başta olmak üzere, bölgesel meseleler ve ikili ilişkiler ele alındı.

Erdoğan-Michel görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştü.

Erdoğan, Michel ile görüşmesinde, rejimin saldırganlıklarına karşı kolektif ve kararlı bir tutum ortaya konması gerektiğini belirtti.

Görüşmede, rejimin saldırganlıklarına karşı kolektif ve kararlı bir tutum ortaya konması gerektiğini belirtti.

Erdoğan-Macron görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

Görüşmede, İdlib başta olmak üzere Suriye krizi, mülteci meselesi, Türkiye-Fransa ilişkileri ile bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, Macron ile görüşmesinde, İdlib'deki birliklere yönelik menfur saldırının bedelinin rejim unsurlarına en ağır şekilde ödetildiğini ifade etti. NATO'da ittifak dayanışmasını sadece söylemde değil, eylemde de açık ve somut şekilde görmek istediklerini belirten Erdoğan, Türkiye'nin Suriye sınırındaki mülteci baskısının Avrupa'yla olan sınırlarını da zorlamaya başladığına işaret etti.

Erdoğan, Macron ile görüşmesinde, Suriye'de rejimin saldırıları durdurulmadığı sürece insani krizin derinleşeceğini belirtti

#Recep Tayyip Erdoğan
#İran
4 yıl önce