|

Dahi matematikçi Nash Sultan Kayığı için geldi

Hayatını anlatan "Akıl Oyunları" adlı filmde Russel Crowe tarafından canlandırılan ABD'li dahi matematikçi Prof. John Nash, Sultan Kayığı ile Boğaz turu için İstanbul'a geldi.

Yeni Şafak
00:00 - 25/09/2003 Perşembe
Güncelleme: 18:16 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yıllar önce bulduğu "Oyun Teorisi" sayesinde Nobel Ödülü alan ABD'li dahi matematikçi Prof. John Nash, Sultan Kayığı ile Boğaz turu yapmak için İstanbul'a geldi. Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla dün New York'tan, İstanbul'a gelen Nash, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Tarihe çok meraklı olduğunu belirten Prof. Nash, "Türkiye ve Türk insanını seviyorum. Çok büyük medeniyetlere beşiklik etmiş İstanbul'da olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi. Gençlik yıllarında bulduğu "Oyun Teorisi" sayesinde 1994 yılında Nobel Ödülü kazanan Prof. Nash, ilerlemiş yaşına rağmen şizofreni hastalığını yenmeyi başarmıştı. Nash'ın hayatı, daha sonra Hollywood'a ilham kaynağı olmuş, ülkemizde "Akıl Oyunları" adıyla gösterilen Ron Howard'ın yönettiği film, 4 Oscar'a layık görülmüştü.

Canlı fasıl ve nargile

Beşiktaş-Bebek-Yeniköy güzergahında Sultan Kayığı ile gerçekleştirilecek gezide, geleneksel Türk yemeklerinin ardından Nash ve eşine nargile servisi yapılacak. Canlı fasıl programında ise "Biz Heybeli'de Her Gece Mehtaba Çıkardık", "Yıldızların Altında" gibi parçalar seslendirilip, vişne şerbeti ikram edilecek.

  • SIRRI BIYIK


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce