|

Darbeci İyidil'e ağır müebbet

Darbe girişimi davasında eski EDOK Komutanı Metin İyidil, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Darbeci İyidil, karar öncesi gizli bir el tarafından tahliye edilmeye çalışılmıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:20 - 28/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Eski EDOK Komutanı Metin İyidil
Eski EDOK Komutanı Metin İyidil

FETÖ darbe girişimine ilişkin, EDOK Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı eski korgeneral Metin İyidil ile dönemin EDOK kurmay başkanı Hamza Koçyiğit'in de aralarında bulunduğu üç general ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları ve şikayetçi sıfatıyla Başbakanlık avukatı Fatih Altınbaş katıldı. Sanıklardan Koçyiğit, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) duruşmaya bağlandı.

2 GENERAL BERAAT ETTİ

Savunmaların alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan eski KKK EDOK Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı korgeneral İyidil, olay tarihinde tümgeneral rütbesiyle EDOK Kurmay Başkanı olan Koçyiğit ve eski Harekat Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı tuğgeneral Yanıkoğlu, "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Eski korgeneral Abdullah Barutcu ile Ersal Duman ise beraat etti. 15 Temmuz darbe girişiminin kritik isimlerinden eski Korgeneral Metin İyidil’in gizli bir el tarafından kurtarılmaya çalışılmıştı.

#FETÖ
#Metin İyidil
6 yıl önce