|

DEAŞ’ın kadısı tutuklandı

Reina saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Yaser Mohamed Salem Radown tutuklandı. Radown’un çatışma bölgelerinde DEAŞ adına ‘Kadı’ olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Radown’un telefonundan silah fotoğrafları çıkarken, ele geçirilen not defterinden ise çok sayıda örgüt üyesinin telefon numarası deşifre oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:33 - 26/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheli Yaser Mohamed Salem Radown, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. Şüphelinin tutuklanmasına ilişkin düzenlenen sevk yazısında, terör örgütü DEAŞ'a ilişkin bilgiler ile Türkiye'de yaptıkları eylemler de sıralandı.



NOT DEFTERİNDEN TERÖRİST LİSTESİ


Şüpheli Radown'un üst aramasında çıkan not defterine ilişkin bilgilere de yer verilen sevk yazısında, defterde çok sayıda telefon numarası, adres ve isimlerin yazılı olduğu belirtilerek, söz konusu telefon numaralarına ilişkin yapılan incelemelerde örgütle irtibatlı birçok örgüt mensubuna ait telefon numarası olduğu ifade edildi.



TELEFONU ELE VERDİ


Şüphelinin makat bölgesinde bulunan ve çıkarılan cep telefonunda, silah fotoğraflarının da olduğu belirtilirken, örgüt bünyesinde “Ebu Cihad” kod ismini kullanarak kadı seviyesinde illegal faaliyette bulunan “Reina saldırısı benzeri ya da canlı bomba eylemi potansiyeli bulunan” şüpheli Radown'un tutuklanması talep edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen terörist tutuklandı.


#Reina saldırısı
#DEAŞ
#İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
7 yıl önce