|

Defence Technology Genel Müdürü Pavlo Bukin: Türkiye ile 30 ortak projemiz var

SAHA EXPO’da Ukrayna Savunma Sanayi İşbirliği panelinde konuşan Defence Technolgy Genel Müdürü Pavlo Bukin, Türkiye ile Ukrayna arasındaki projelere değindi. Bukin, “Türkiye uzun süredir savunma sistemi üzerinde çalışıyor. Ukrayna 29 yıl geriden geliyor diyebiliriz. Bu gelişimde Türkiye’nin büyük bir payı var diyebiliriz. Şu ana kadar 30 tane ortak Türkiye Ukrayna projesi var” dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
00:00 - 13/11/2021 Cumartesi
Güncelleme: 00:13 - 13/11/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Defence Technolgy Genel Müdürü Pavlo Bukin
Defence Technolgy Genel Müdürü Pavlo Bukin

Türkiye’nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul’un düzenlediği SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapsamında Ukrayna Savunma Sanayi İşbirliği paneli gerçekleşti. .

TÜRKİYE MİLLİLEŞTİ

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın moderatörlüğünde düzenlenen oturumda konuşan Defence Technolgy Genel Müdürü Pavlo Bukin, “1986’da Türkiye millileşmeye başladı. 2009 yılında Türkiye’de savunma sanayinde çalışanların sayısı 45 bini buldu. Türkiye’de ise sayısı yüzde elliye çıktı. 2014 yılında savaş başında yetersiz ortamdaydık. Türkiye ise kapalı üretime geçmişti. Türkiye’de çalışan sayısı 850 bine çıktı. 2018’e geldiğimizde Türkiye savunma sanayisinin ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü kendisi üretmeye başladı. Ukrayna’da ise seri üretim yavaş ilerledi” dedi. Bukin sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin oldukça iddialı ihracat programı var. ASELSAN bu alanda liderlik ediyor 2.2 milyarlık cirosu var. Türkiye’nin şu anlık ihracat hacmi 2.7 milyar dolar on milyar dolarlık hedefi var. Türkiye, uzun süredir savunma sistemi üzerinde çalışıyor. Ukrayna 29 yıl geriden geliyor diyebiliriz. Bu gelişimde Türkiye’nin büyük bir payı var diyebiliriz. Şu ana kadar 30 tane ortak Türkiye Ukrayna projesi var.”

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI

Ukrspecexport Genel Müdürü Vadym Nozdria ise şunları kaydetti: “Ukrayna ve Türkiye silahlı kuvvetlerinin gücünü arttırmak istiyoruz. Ukrayna ve Türkiye’nin iş yapması çok önemli. ASELSAN’dan bazı malzemeler alıyoruz. Biz kimseye bağlı olmadan yerel üretimler yapabiliyoruz. Yüksek isabetli silah sistemlerimiz ortaklarımız tarafından değerlendiriliyor” dedi.

#SAHA EXPO
#Ukrayna
#Defence Technolgy
#Pavlo Bukin
#SİHA
2 yıl önce