|

Dindar nesil yetiştireceğiz

Hedeflerinin dindar nesil olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başbakanlığım dönemimde bir konuşmamda ‘Dindar nesil yetiştireceğiz’ dedim, birileri çılgına döndü. Ben bir başbakan olarak hedefimi böyle belirlemişim ama dindarına da hizmetimizi verdik, dinsizine de hizmetimizi verdik. Ancak hedefimiz dindar nesildir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2016 Pazar
Güncelleme: 02:28 - 28/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ensar Vakfı 37. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat parantezinin 5 yılda kapandığını belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:



Türkiye'de imam hatip davasının bugünkü seviyeye gelmesinde Ensar Vakfı'nın büyük gayreti, rolü bulunuyor. İmam hatip neslini sürekli daha ileriye taşımak, ülkemizin, milletimizin ve tüm ümmetin geleceğinin teminatı haline dönüştürmek için çok daha fazla çalışmamız, çok daha fazla emek vermemiz gerekiyor. Başbakanlığım dönemimde bir konuşmamda 'Dindar nesil yetiştireceğiz' dedim, birileri çılgına döndü.



BEN DE ANLAYAMADIM


Yani 'Bir başbakan böyle konuşamaz' dediler. Yani niye konuşamayacağımı ben de anlayamadım. Ben bir başbakan olarak hedefimi böyle belirlemişim ama bu demek değil ki bu ülkede dinsiz olanlara hizmet vermeyeceğiz. Biz bu ülkede dindarına da hizmetimizi verdik, dinsizine de hizmetimizi verdik, bize hakaret edenlere de hizmetimizi verdik, orada bir ayrım yok ama hedefimiz dindar nesildir çünkü biz şunu biliyorduk, bitaraf olan bertaraf olur. Böyle yürüdük bu yolda.



İHL'LERE PROFESÖR OLUN


Biliyorsunuz imam hatiplerde proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, bazı doçentlerimiz, bazı yardımcı doçentlerimiz veya doktorasını yapmış hocalarımız acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı? 'Ya nereden çıktı bu?' diyebilirsiniz. Geçmişte bu ülkede bunun örnekleri başka okullarda var. Şimdi ben de teklif ediyorum. Haydi bakalım. Şimdi bazı profesörlerimiz, doçentlerimiz, yardımcı doçentlerimiz, doktorasını yapmış hocalarımız çıksın.



BEN VARIM DEYİN


'Ben varım. Ben imam hatip okulunda yöneticilik yapmaya varım' desin. İnanıyorum ki ben bu işin başını çekecek bazı profesörlerimiz, doçentlerimiz, yardımcı doçentlerimiz, doktorasını yapmış hocalarımız Allah'ın izniyle çıkacaktır. Diyecektir ki 'Ben varım'. Hani 'Kim var?' denildiği zaman sağına soluna bakmadan 'Ben varım' diyecek bir nesil diyor ya üstat. İşte o.


28 Şubat sürecinde kızlarımız üniversitelere sokulmadı, okulların kapılarından geri çevrildi. Buna rağmen yılmadık, yeise kapılmadık. Mücadeleden asla taviz vermeksizin yolumuza devam ettik. Bin yıl sürecek dedikleri o parantez hamdolsun 5 yılda kapandı. Türkiye'nin geçtiğimiz 13 yılı Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma hamlesinin sembolüdür.



SALDIRILARI HİÇ BİTMEDİ


Bu dönem aynı zamanda ülkemizde demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlüklerin kurumsallaştırılması gibi, en büyük mesafenin katedildiği dönemdir. Bütün bu ilerlemelere rağmen karşımızdakiler rahat duruyor mu? Durmuyor, asla. Darbecilerin, vesayetçilerin, paralellerin bu ülkenin ve milletin değerlerine düşman olanların saldırıları hiç bitmedi, biliyoruz ki hiçbir zaman da bitmeyecek.



Siyaseten canlı bomba oldular


Erdoğan, "TBMM'deki bütçe görüşmelerinde bölücü terör örgütünün kölesi haline dönüşmüş bir partinin mensupları yine şahsıma dil uzattılar. Bu kişiler Cumhurbaşkanı Külliyesi'nin inşasından başlayıp, şahsımın bilmem 3 milyar dolar parası olduğu iftirasına varan birtakım hezeyanlarla Meclis kürsüsünü kirletmişlerdir. Bir defa yasal haklarım saklıdır zaten haklarında manevi tazminat davası açılacaktır. Siz bir defa bunu ispatlamakla mükellefsiniz” dedi. Dokunulmazlıklar konusunda Meclis'e bir kez daha seslenen Erdoğan, “İnsanlar kendilerini Meclis'te temsil için görev verdiği vekillerin terör örgütüne milis yazılmasının, siyaseten birer canlı bomba gibi hareket etmesinin hesabını bunlardan sormak için sabırsızlanıyor” diye konuştu.



Bölücü örgütle kol kola girdiler


Erdoğan, bu defa uzun yıllar boyunca milletin hayır ve yardım duygularını istismar ederek, eğitimden iş hayatına, bürokrasiden siyasete her alana yayılmış habis bir ur gibi büyüyen bir başka yapının devreye sokulduğunu vurgulayarak, “Kim? Paralel Devlet Yapılanması. Bu ihanet çetesi özellikle güvenlik ve yargı kurumları içinde yuvalanmış emirleri amirlerinden değil, ağabeylerinden alan Pensilvanya'dan alan bütün bu militanlar aracığıyla bir bürokrasi darbesine teşebbüs ettiler. 17-25 Aralık darbe girişimi olarak ifade ettiğimiz bu saldırıyı da milletin desteğiyle boşa çıkardık” dedi. Erdoğan, bölücü terör örgütüyle bunları yan yana, omuz omuza, sırt sırta görmenin bu işin nereye gittiğinin en açık ifadesi olduğunu belirterek, “Anadolu'yu dolaşırken bölücü terör örgütüyle bunları sırt sırta gördüğüm zaman gerçekten kahroldum. Geziciler, paralelciler ve bölücüler bugün kol kola, el ele, omuz omuza bize karşı ortak mücadele yürütüyorlar. Bir araya gelmesi mümkün olmayan kesimler üst akıldan aldıkları emirle iş birliği yapıyor, aynı hedefe nişan alıyorlar” diye konuştu.



Hodri meydan


Geçen 40 senede bu davanın “tümsekte” kalacağını sananların her seferinde büyük hüsrana uğradıklarına şahit olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bugün de vesayetin son kalıntılarıyla, paralel örgütüyle, bölücü terör örgütüyle, Suriye üzerinde, özellikle ülkemizi köşeye sıkıştırabileceklerini sanan 7 düveliyle, siyasi kriz, hiç olmadı bir ekonomik kriz beklentisiyle yanıp tutuşan, kifayetsiz muhterisleriyle, ülkemizin, milletimizin karşısında kim varsa hepsine birden 'hodri meydan' diyoruz. Çünkü biz 'la galibe illallah' emrine boyun eğmiş, galip olanın sadece Allah olduğuna tüm kalbiyle inanmış insanlarız. Yarının Türkiyesi'nde ne paralel örgütün esamesi okunacak ne bölücü terör örgütü olacak ne de bugün bize karşı envaiçeşit Bizans oyunu çevirenler olacak. Çünkü yarının Türkiyesi'nde sizler olacaksınız ve sizlerin izinden gelen yeni nesiller olacak” diye konuştu.





#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
#Haliç Kongre Merkezi
#bütçe görüşmeleri
8 yıl önce