Düşüş sürpriz değil şaşırmayın! Bu durum sürer

Aa
00:0016/06/2010, Çarşamba
G: 16/06/2010, Çarşamba
Yeni Şafak
Düşüş sürpriz değil şaşırmayın! Bu durum sürer
Düşüş sürpriz değil şaşırmayın! Bu durum sürer

İşsizlik rakamlarındaki düşüşün sürpriz olmadığını belirten Maliye Bakanı Şimşek, şaşırmadığını belirtti ve ekledi: Bundan sonra da düşmeye devam edecek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizliğin düşmesinin sürpriz olmadığını, işsizlik rakamlarının bundan sonra da düşmeye devam edeceğini söyledi. Bakan Şimşek, Dünya Bankası Türkiye Ülke Ofisi ve İç Denetim Koordinasyon Kurulu'nun ortaklaşa düzenlediği konferansa katıldı.

ÇOK BÜYÜME AZ İŞSİZ

Şimşek, Türkiye ekonomisinin tekrar hızlı bir büyüme sürecine girdiğini, büyümeyle birlikte işsizlik oranlarının aşağıya düştüğünü kaydetti. İşsizliğin daha da aşağılara düşmesi için gerekli tedbirleri planladıklarını, uygulamaya koyduklarını ifade eden Şimşek, bunun özü daha çok yatırım, daha çok büyüme, daha çok iş, aş, daha çok istihdam' dedi.

150 BİN EV SAHİBİNE ULAŞTIK

'Fazla veren' bütçe rakamlarını da değerlendiren Mehmet Şimşek, performansın sevindirici olduğunu vurguladı. Bütçe gelirlerindeki artışların performansa yansıdığını aktaran Maliye Bakanı, harcamaların da kontrol altında tutulduğuna dikkat çekti. Şimşek, “Gelirlerimizde artış var. Vergi denetiminde tahsilatında etkinliğimizin arttığı ortada. Daha önce beyannamede bulunmamış en azından kira gelirleri bakımından bizim çabalarımızla sisteme katılmış 150 bine yakın yeni mükellef var. Bu performanstan memnunuz” ifadelerin kullandı.

GÜVENLİĞİ ELDEN BIRAKAMAYIZ

Şimşek, KDV iadelerindeki KOD sistemine ilişkin bir soruya karşılık, KOD sistemini kaldırdıklarını, 84 Sayılı KDV Tebliğinin halen uygulamada olduğunu hatırlattı. Bakan Şimşek, vergi güvenliğini tamamen elden bırakmaları diye bir şeyin söz konusu olmadığına işaret etti.


Kupada favori Brezilya

Maliye Bakanı Şimşek, Dünya Kupası'ndaki favorisine ilişkin eskiden beri Brezilya taraftarı olduğunu dile getirerek, “Şiir gibi futbol oynuyorlar. Bundan sonra 21.30'daki maçları seyretmeye çalışacağım. Onun dışındaki maçları seyretmem çok zor” dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çağdaş gelişmeler ve uluslararası standartlar çerçevesinde hazırlanan Kamu Mali Yönetim Kontrol Kanunu'nun, Türkiye için bir çok alanda dönüm noktası olduğunu söyledi. Dünya Bankası Kalite ve Operasyonel Hizmetler Direktörü Gerard Byam da “Kamu mali yönetim kontrol kanunu, oluşturduğu yapı ile türkiye'yi krize karşı daha dayanıklı hale getirdi” dedi.