|

Dünya duydu CHP duymadı

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2018 mercredi
Güncelleme: 08:04 - 28/02/2018 mercredi
Yeni Şafak
Yıldırım, CHP’nin, hükümetin Suriye PKK'sı PYD/YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmediği iddialarına belgelerle cevap verdi.
Yıldırım, CHP’nin, hükümetin Suriye PKK'sı PYD/YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmediği iddialarına belgelerle cevap verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Meclis grup toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu:

CHP’nin bazı milletvekilleri bugünlerde bir laf ortada dolaştırıyor. Neymiş, hükümet PYD/YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmemiş. Gerçek böyle mi onun için belgelerle geldim. Şu dosyada, 28 Şubat 2015’ten beri yapılan MGK toplantılarının tamamında bu PYD/YPG, PKK, DEAŞ, bilumum terör örgütlerine karşı topyekün mücadele var. Bununla da kalmamışız, 19 Ekim 2016’da, MGK Siyaset Belgesini Bakanlar Kurulu kararına dönüştürmüşüz.

MGK KARARLARINDA VAR

Şimdi CHP’nin profesör olan vekili bunu yaparsa diğerleri ne yapar siz düşünün. Demek ki bunlar 20 MGK kararının hiçbirini okumamışlar. Bunların farklı isimler altında örgütler olduğunu da bütün dünyaya yine biz ilan ettik. Bunu bütün medya günlerce yazdı ama gel gör ki CHP’liler duymamış. Hadi bazı dost bildiğimiz ülkeler PYD’yi terör örgütü kabul etmiyor, bunu biliyoruz, sebeplerini de az çok anlıyoruz. Türkiye’nin ana muhalefet partisine ne oluyor da aynı ağızdan konuşuyor?

AFRİN HİLAL GİBİ EMNİYETE ALINDI

Zeytin Dalı Harekatı’nda 39 gün geride kaldı. Afrin bir hilal gibi çepeçevre emniyete alınmış durumda. Sınır bölgeleri tamamen terörden temizlendi.

İNSANLIK AYIBI YAŞANIYOR

BM 30 gün süreyle Guta’da ateşkes kararı aldı. Şu anda Doğu Guta’da bir insanlık dramı ve ayıbı yaşanıyor. Buradaki çocuk, kadın ve yaralılara acil insani yardım bile yapılamıyor. Bu kararın amacı bu bombalamalar ve katliamdan etkilenen bölgeye acil yardım gitmesi için. Ancak karara rağmen rejim Doğu Guta’ya saldırıya tekrar başladı. Kimyasal silah kullanıldığı yönünde çok ciddi iddialar var.

  • Esnafa müjde
  • Başbakan Yıldırım, “Vatandaşın Maliye’de biriken KDV’leri artık iade edilecek. Küçük esnafa iki önemli kolaylık getiriyoruz. Hasılat esaslı vergilendirme sistemine geçiyoruz. Küçük esnafa KDV beyan ettikten iki ay sonra ödeme yapılacak. Lüzumsuz yere fazla vergi ödeyen minibüsçüler artık bundan sonra daha az vergi ödeyecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz

Yıldırım, “AK Parti ve MHP olarak 15 Temmuz ruhuna, Yenikapı ruhuna sahip çıkmaya devam ediyoruz. İnşallah genel seçimlerde birlik ve beraberlik devam edecek ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören ilk seçimlerde Cumhurbaşkanımızı tekrar seçeceğiz” dedi.

Yaraları sardık acıları unutmadık

Başbakan, “Bin yıl sürecek denilen o karanlık darbe girişiminin yıl dönümü. 28 Şubat’ta inandığını yaşamak isteyenlere hayatı zehir eden, vatandaşlık hakkını çok gören cuntacı zihniyeti unutmayacağız. 28 Şubat’ın yaralarını sardık ama acılarını unutmadık” dedi.

#Binali yıldırım
#CHP
#Politika
il y a 6 ans