|

Eko-Hibrit Honda CR-Z Türkiye'de

Cevat Kışlalı
00:00 - 17/08/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:39 - 17/08/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Eko-Hibrit Honda  CR-Z Türkiye'de
Eko-Hibrit Honda CR-Z Türkiye'de

Dünyanın ilk 6 vitesli manüel hibrit otomobili Honda CR-Z,Türkiye'de 55 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.Tanıtım toplantısında konuşan Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, Honda'nın ekonomik modelinin, sportif tasarımlı hibrit otomobil üretmek amacıyla tasarlandığını, hibrit coupe gereksiniminden doğan fikirle benzin-elektrik araç anlayışını değiştirmek için adım attıklarını kaydetti.


18 BİN ÜRETİM HEDEFİ

Yamasaki,1.5 litrelik 4 silindirli motorla tamamlanan manüel şanzımanın CR-Z'nin önemli özelliği olduğunu ve bunun Avrupa için de yeni bir teknoloji olduğunu hatırlattı. Japonya'da yaşanan depremin üretimlde kısıntıya neden olduğunu yavaş yavaş normale döndüklerini belirten Yamasaki,” Eylül ayından itibaren Türkiye'deki fabrikamız normal üretime tamamen dönmüş olacaktır” dedi. 2010 yılında Honda olarak totalde 1.1 milyar dolar ciro elde ettiklerini kaydeden Yamasaki, Aralık sonunda yeni Civic Sedan'ı üretmeye başlayacaklarını belirtirken, bu yılı üretimde 18 bin, satış adedinde ise 15 binlik rakamla kapatacağız' dedi.


3 modlu sürüş sistemi

Honda Türkiye Satış Müdürü Güray Yücel Türkiye'de ilk 3 ayda 60 adet satmayı hedeflediklerini söyledi. Aracın 2010 Şubat'ta pazara sunulduğunu ve fiyat gamının Honda olarak 35-89 bin TL arası olduğunu, CR-Z'nin ise ekonomik yönden iddialı olacağının altını çizdi. Diğer hibritlerden farklı olarak benzinli motorun içine yerleştirilen elektrik motoru kullan aracın CR-Z GT versiyonunun ise 59 bin 850 TL7den satıldığına vurgu yapan Yücel,”Normal,ekonomik ve sport şeklinde 3 modlu sürüş sistemi araca ayrı anlam katıyor.Araç Japonya'da yılın otomobili seçildi. EuroNCAP'ta ise tüm sınıflarda en güvenilir 5 araçtan birisi oldu” yorumunu yaptı.


13 yıl önce