|

Emniyet Müdürü: İnsanlar suç aleti gibi sergilenemez

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan isimlerin medyanın önünde adeta 'sergilenmesi' ardından başlayan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Çalışkan, söz konusu olayla ilgili ilk günden soruşturma açtıklarını söyledi.

Yeni Şafak
09:35 - 22/01/2019 Salı
Güncelleme: 09:44 - 22/01/2019 Salı
Diğer
Şişli Emniyet Müdürülüğünde çekilen bu fotoğraf soruşturma nedeni sayıldı.
Şişli Emniyet Müdürülüğünde çekilen bu fotoğraf soruşturma nedeni sayıldı.

Geçtiğimiz günlerde Şişli Emniyet Müdürlüğünde gerçekleşen ve kısa sürede büyük tepki toplayan görüntülerle ilgili İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan açıklama yaptı.

Söz konusu olayı 'Hatalı bir iş' olarak tanımlayan Çalışkan, fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından soruşturma açtıklarını vurguladı.

İnsanlar suç aleti gibi sergilenemez

"Suç aletleri sergilenebilir ama insanların o şekilde sergilenmesi yanlıştır" diyen Çalışkan, şöyle devam etti:

"Aynı gün soruşturma açtık ama her konuda sürekli açıklama yapıyor görünmek istemediğimiz için o gün açıklama yapmamıştık.

  • Yaklaşık 2.5 yıldır bu görevdeyim, hatalı bir konu olduğunda hemen soruşturma açıyoruz. Hassas davranıyoruz. Ayrıca poliste bu tür yanlış uygulamalar sürekli olmuyor; olduğunda da üzerine gidiyoruz. Polis teşkilatının iyi yanı, kendi içindeki yanlışları tasfiye etmesini başarabilmesidir."

Barodan suç duyurusu

Hürriyet'in haberine göre, Ankara Barosu da Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki uygulamayla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu ve “İnsanların suç eşyası gibi teşhir edilerek kişilik hakları ve masumiyet karinesinin yok sayıldığı” görüşünü dile getirdi.

#Şişli
#Emniyet
#Gözaltı
5 yıl önce