|

En büyük sevkiyat

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İdlib’e yönelik kara harekatına karşı teyakkuzda. İdlib’in güney kısmında bulunan 8, 9 ve 10 No.’lu gözlem noktalarına kritik sevkiyatlar yapıldı. Bu noktalara 100’ün üzerinde zırhlı araç sevk edildi.

Fatih Özer
04:00 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 03:07 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
TSK, İdlib’e saldırı ihtimaline karşı 12 gözlem noktasında önlemleri artırdı.
TSK, İdlib’e saldırı ihtimaline karşı 12 gözlem noktasında önlemleri artırdı.

İdlib’de tansiyon her geçen gün artıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri olası kara harekatına karşı sıcak bölgeye askeri sevkiyatını tüm hızıyla sürdürüyor. Sınırın sıfır noktasına yapılan askeri sevkiyatın yanı sıra İdlib’de bulunan 12 gözlem noktasına da zırhlı araçlar gönderiliyor. O gözlem noktalarının 3’ü ise kritik öneme sahip. Geçtiğimiz günlerde Rejim tarafından İdlib’in Güneyine yapılan saldırılarda 8,9 ve 10 Nolu gözlem noktalarının çevresinde bulunan Temanie, Hazanat, Karf Nabudah, Al Bani, Umm al Khalakhil ve Morek bölgeleri vuruldu. Saldırıların yoğunlaştığı o noktalara Fırtına Obüsleri Aselsan tarafından modernize edilen FIRAT-M60T tankları gönderildi. TSK’nın 12 gözlem noktası arasında İdlib’in Güneyinde yer alan Marretinuman ilçesine bağlı Sırman köyü’nde bulunan 8 Nolu, Hama kırsalındaki Morik’te bulunan 9 Nolu ve Zaviye bölgesindeki 10 Nolu gözlem noktaları yer alıyor. En kapsamlı sevkiyat ise geçtiğimiz gün gerçekleşti. Cisr eş Şuğur ilçesine bağlı İştabrak Köyü’nde bulunan 11 Nolu gözlem noktasına 50 zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Olası kara harekatına karşı gözlem noktaları tampon bölge konumunda bulunuyor. Yapılan sevkiyatlarla Muhaliflerin son kalesi olarak gösterilen İdlib’de güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı. Yapılan son sevkiyat ile birlikte gözlem noktalarına gönderilen zırhlı araç sayısı 100’ü geçti.


Komandolar Hatay’da

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen obüs, zırhlı personel taşıyıcı, tank ve komando birlikleri Hatay'a ulaştı. Askeri iş makineleri, zırhlı personel taşıyıcı, tank ve mühimmat yüklü araçlar komando birliklerinden oluşan askeri konvoy, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinden geçerek güvenlik önlemleri eşliğinde sınır birliklerine gitti. Askeri araçlar, daha sonra Suriye sınır hattına sevk edildi. Güvenlik önlemleri eşliğinde ilerleyen askeri araçların, sınırda konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

#TSK
#Hatay
#Sevkiyat
6 yıl önce