|

Engelsiz zafer dalışı

Engelli gençler, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı SAS komandoları ve birinci sınıf dalgıçlar eşliğinde denizaltında kutladı. Zodyak botla denize açılıp tur atan gençler ve komando birliği, 8 metre derinliğe tüplü zafer dalışı yapıp, Türk bayrağı açtı.

M. Şakir Saraç
04:00 - 30/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:53 - 30/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Engelli öğrenciler, dalışın ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Beykoz Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı Dalış Eğitim Merkezi’nde sertifikalarını aldı.
Engelli öğrenciler, dalışın ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Beykoz Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı Dalış Eğitim Merkezi’nde sertifikalarını aldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yılı dolayısıyla Bağcılar Belediyesi, Kurtarma ve Sualtı Eğitim Merkezi Komutanlığı “Birlikte Daha Güzel Zafere İlk Adım” projesi kapsamında engelli gençler ve SAS komandolarını bir araya getirdi. Engelliler Sarayı kursiyerleri olan görme, işitme, fiziksel ve zihinsel engelliler komandolarla birlikte 'Zafer Dalışı' gerçekleştirdi. Dalış öncesi zodyak botla İstanbul Boğazı’na açılan engelli öğrenciler, daha sonra SAS komandoları ve birinci sınıf dalgıçlar eşliğinde iskeleden suya tüplü dalış yaptı. 8 metre derinliğe kadar inen engelli dalgıçlar, su altında fotoğraf çektirip poz vermelerinin ardından, su altında Türk bayrağı açtı. Başarıyla su yüzüne çıktıklarında büyük alkış alan 5 engelli genç ve aileleri program boyunca duygulu anlar yaşadı.

FIRSAT VERİLİRSE YAPARLAR

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada, etkinliği beraber yaptıkları Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’na teşekkür ederek şöyle devam etti: “Engelliler Sarayı’nda eğitim gören engellilerimiz, SAS komandoları eşliğinde bir zafer dalışı yapıyorlar. Böylece engellilerimize fırsat tanındığında neler yapabileceklerine de şahit oluyoruz. Onlar bunun mutluluğunu yaşarken 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yılına ayrı bir anlam katmış oluyoruz.”

CESARETLERİYLE ENGEL TANIMADILAR

Kurtarma ve Sualtı Komutanı Deniz Albay Hilmi Tamer Günebakan ise “Bu özel günde böylesine anlamlı bir faaliyeti yapmaktan ve yaşatmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. Personelimiz çok zorlu eğitimden geçerek bu görevlere katılabilmektedir. Ancak bugün cesaretleriyle su altına olan sevgileriyle kocaman kalpleriyle engel tanımaz kardeşlerimizin onlardan hiçbir farkı olmadığına bugün şahitlik etmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

SU ALTINDA HEPİMİZ EŞİTİZ

"Biz engelli olduğumuz için karada insanların arasında sürekli bir ön yargı içerisinde yaşıyoruz fakat su altında hepimiz eşitiz" diyen görme engelli Hamza Demir, "Bugünkü dalışımda, Zafer Bayramı'nın verdiği bir heyecan var. Bayrağımızı havada, karada denizde her yerde açacağız" diye konuştu.

#30 Ağustos Zafer Bayramı
#SAS
#Engelsiz dalış
6 yıl önce