|

Ensar el-İslam: 'Kuzey Irak'ta el-Kaide yok'

Ensar el-İslam grubu Türk basınında, Kuzey Irak'ta el-Kaide bulunduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yeni Şafak
01:00 - 9/01/2003 Perşembe
Güncelleme: 14:41 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Başta Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani olmak üzere kimi çevrelerce Kuzey Irak'ta el-Kaide örgütü üyelerinin olduğu ve bazı İslami gruplarla bu örgüt arasında bağlantı olduğu iddiası bölgedeki İslami gruplar tarafından yalanlandı. Ensar el-İslami grubunun dış ilişkiler sorumlusu Molla Ebu İbrahim Germiyani, bu tür haberlerin Talabani ve ABD tarafından hareketin lideri Fatih Krekar'ı ve grubu yıpratmak için yapıldığını söyledi. Türk basın yayın organlarında kendilerinden bazı sorumlular ile yapılan röportajların çarpıtılarak verildiğine tanıklık ettiklerini açıklayan Germiyani, "Haberler şişirilerek verilmiş" diye konuştu.

Kendilerinin ellerinde bulunan tüm bölgelerde insan haklarını gözettiklerini ifade eden Germiyani, Talabani ve Barzani'nin ellerinde bulunan bölgelerde güvenlik olmadığını gibi yüzlerce kişinin hapislerde olduğunu kaydetti. Germiyani kendilerinin İslami hareketin bir parçası olduklarını ve 1991 yılından beri bu bölgelerde bulunduklarını, birilerinin ABD'nin ekmeğine yağ sürmek için aleyhlerine haberler yaptıklarını belirtti.

'Taliban bağlantımız yok'
Germiyani, el-Kaide ile İslami gruplar arasında hiçbir ilişki olmadığını belirterek, "El-Kaide 1989 yılında kurulan bir örgüt. Oysa bölgedeki İslami grupların temeli 1958 yılına kadar dayanmaktadır" dedi. Bölgesel dinamiklerden güç aldıklarını belirten Germiyani, "Hiçbir grup ya da ülke ile bağlantı kurma ihtiyacımız yok" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce