|

Erbakan’ın kardeşine FETÖ dolandırıcılığı

Eski başbakanlardan, 2011 yılında hayatını kaybeden Necmettin Erbakan’ın 90 yaşındaki kardeşi Kemalettin Erbakan’ı, adının FETÖ olaylarına karıştığını söyleyerek dolandırmaya çalıştılar.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 30/11/2018 Cuma
Güncelleme: 04:37 - 30/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kemalettin Erbakan
Kemalettin Erbakan

Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün, Fatih Akşemsettin Mahallesinde bir adresten çıkan ve elindeki poşetle koşarak uzaklaşmaya çalışan kişiden şüphelendi. Adının H.A olduğu belirlenen Suriyeli’nin elindeki poşette 13 bin dolar, 19 bin 500 euro, 20 bin TL, 2 altın kolye, 6 altın bileklik, 1 altın küpe, 1 altın yüzük ve 2 inci kolye çıktı.


FOTOĞRAF ÇEKME BAHANESİYLE!

H.A’nın, Kemalettin Erbakan’ın evinden çıktığı, kamera görüntüleri ve yapılan çalışmayla tespit edildi. Kemalettin Erbakan, kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin telefonla aradığını, adının FETÖ olaylarına karıştığını, kasada bulunan paraların fotoğraflarını çekmesi gerektiğini söyleyerek eve geldiğini, fotoğraf çekme bahanesiyle para ve altınları alarak evden çıktığını söyledi.

ERBAKAN POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ

Erbakan’ın evinden para ve ziynet eşyalarını dolandırıcılık yöntemi ile aldıktan sonra kaçarken yakalanan Suriyeli H.A., ‘yağma’ suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. H.A’nın aldığı altın ve paralar Kemalettin Erbakan’a teslim edilirken, Erbakan’ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ve dolandırıcıyı yakalayan Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiği öğrenildi.

  • Suriyeli dolandırıcı H.A’nın Kemalettin Erbakan’ın evinden 13 bin dolar, 19 bin 500 euro, 20 bin TL, 2 altın kolye, 6 altın bileklik, 1 altın küpe, 1 altın yüzük ve 2 inci kolye çaldığı tespit edildi. H.A’nın çaldığı altın ve paralar Kemalettin Erbakan’a teslim edildi.
#Kemalettin Erbakan
#Dolandırıcılık
#Necmettin Erbakan
5 yıl önce