|

'Erken seçim yok, 2019 seçimlerine hazırlanın'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Gündemdeki erken seçim tartışmalarına "Erken seçim yok, 2019 seçimlerine hazırlanın" sözleriyle nokta koydu.

Yeni Şafak
18:38 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 20:35 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Konya Danışma Meclisi Toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

"Türkiye'de seçimden korkmayacak bir parti varsa o da AK Parti'dir. Bu kadro Mart 2019'da da, Kasım 2019'da da destan yazacaktır. Hadi seçime gidelim desek kaçacak delik arar.


Türkiye, güvenlikten ekonomiye her alanda tarihinin en önemli imtihanlarından birini veriyor. Bu süreçte en büyük üzüntülerimizden biri, Türkiye'nin anamuhalefet gibi demokrasilerde çok önemli görevler üstlenen bir makamının adeta boş durumda olmasıdır. Türkiye'de anamuhalefet yok biliyor musunuz? Halbuki bir anamuhalefet olsa demokrasi mücadelemiz çok daha güçlü olacaktır.

(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) Bu şahıs demokratlıktan bahsediyor. Senden demokrat olmaz, senden olsa olsa darbecilere şakşakçı olur, başka bir şey olmaz.

Demokrasilerde zaman bellidir

Şu anda IMF'ye Türkiye'nin borcu var mı? Yok. Neyi konuşuyorsun sen hala, hangi erken seçim? Bunlarla sen halkı aldatamazsın. Demokrasilerde zaman bellidir, vakit gelir çıkarsın, seçimi yaparsın. Sen şimdi ey Kılıçdaroğlu, çalış da 2019'un Mart'ına hazırlan.

Bu zat şunu da söyledi. 'Yüzde 40'ın altına düşersem çekileceğim' dedi. Çekildi mi? Niye? Akşam başka, sabah başka. Şimdi biz desek ki 'Haydi seçime gidelim', inanın bana kaçacak delik arar.


Biz bir şeyi yapıyorsak, bunu kılı kırk yararak yaparız

AK Parti'nin kendi iç bünyesindeki değişim ihtiyacının ürünü tasarrufları eleştirerek demokrasinin namusunu kurtarmıyor sadece üzerinize vazife olmayan bir işe karışmış oluyorsunuz. Bak Kılıçdaroğlu, adamlarına da söyle, AK Parti'nin kendi bünyesinde eğer belediye başkanlarıyla ilgili gayet güzel bir şekilde bazı yerlerde bazı değişimleri siyasi olarak yapıyorsak, bu senin anlamayacağın, bilmeyeceğin bir iştir. Çünkü senin siyasette daha çok öğreneceğin işler var. Bu atılan adımların neler getirip götüreceğini de gelecekte öğreneceksin. Biz bir şeyi yapıyorsak, bunu kılı kırk yararak yaparız. İstişarelerimizi yaparız, adımlarımızı da ona göre atarız.

Bu işin siyasi, idari, yargı boyutu var

Biz milletimize seçimlerde verdiğimiz sözün gereği olarak partimiz bünyesindeki teşkilat yöneticilerini de belediye başkanlarını da milletvekillerini de kendi teamüllerimize göre denetler, değerlendiririz. Bu işin siyasi, idari, yargı boyutu vardır. Bütün bunları değerlendiririz ve ondan sonra da adımımızı atarız. Bu, partimizin demokratik hakkıdır ve bize oy verenlere karşı sorumluluğumuzun da gereğidir."

#Recep Tayyip Erdogan
#AK Parti
6 yıl önce
default-profile-img