|

Eurovision'da Bosnalı Leyla ile teselli bulduk

Eurovision'da Finlandiyalı Lordi Grubu, "Hard Rock Hallelujah" parçası ile birinci olurken, Bosnalı Mata Hari grubunun "Leyla"sı üçüncü oldu. Türkiye 11.sırada kaldı.

Yeni Şafak
00:00 - 22/05/2006 Pazartesi
Güncelleme: 13:29 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Yunanistan'da yapılan 51. Eurovision Şarkı Yarışması'nda, Türkiye geçtiğimiz yıllardaki başarıyı yakalayamazken, 3. olan Bosna ile teselli bulduk. Finlandiyalı Lordi grubu, "Hard Rock Hallelujah" adlı şarkısıyla birinci olurken; Türkiye bu yıl 11. sırada yer aldı. Türkiye'nin Ermenistan'a 10 puan vermesi dikkat çekti.

LEYLA'NIN OYLARI GİDİYORDU

Yarışmada ikinciliği "Never Let You Go" adlı şarkısıyla Rus Bilan Duma aırken, üçüncülük Türkiye'nin tam puan verdiği, Bosnalı folk müzik grubu Hari Mata Hari'nin ve "Leyla" adlı şarkısının oldu. Türkiye'den Bosna için cep telefonuyla oy verenlerin oyları yanlışlıkla Litvanya'ya gitti. Turkcell durumu düzeltti, ancak birçok oyun Litvanya'ya gittiği görüldü. Buna rağmen Mata Hari Grubu, "Leyla" adlı şarkı ile sürpriz bir çıkış yaparak 3'üncü oldu.

Türkiye'nin kafile başkanı Muhsin Yılmaz, Türkiye'ye verilen oylar ve yurt dışında yaşayan vatandaşların desteği için teşekkür etti.

Türkiye'ye verilen puanlar şöyle: Hollanda:12, Fransa: 12, Almanya:12, İsviçre:10, Bosna Hersek:10, Arnavutluk:7, Belçika:7, Romanya:6, Bulgaristan:4, Makedonya:4, Yunanistan:3, İsrail:1.

Türkiye de, şu ülkelere puan verdi: Moldova:1, Hırvatistan:2, Romanya:3, Yunanistan:4, Rusya:5, Makedonya:6, Finlandiya:7, Ukrayna:8, Ermenistan:10, Bosna Hersek:12

  • İSTANBUL
    Bu sanat mı tartışması

    51. Eurovizyon yarışmasında birinci gelen Lordi grubu tartışmaları da beraberinde getirdi. "Hard Rock Hallelujah" şarkısını seslendirerek yarışmada birinci gelen Lordi grubunun şeytani olmakla suçlayan Yunanistan Kilisesi Başpiskoposu Hristodulos, "Birinciliğin, canavarlar gibi, Şeytan gibi görünümleriyle şov yapanlara gideceğini kim beklerdi? Bu mu Sanat?'' dedi. Hristodulos, yarışmanın sonucunun ''insanların kendilerini ayakta tutmak ve boş ruhlarını doldurmak için bir şeyler aradığını gösterdiğini" söyledi. Grubun lideri Tomi Potansuu ise "Eğer Tanrı ve şeytan arasında seçim yapmak zorunda kalsak, pek tabii ki Tanrı'yı seçeriz. Cehennemde yanmak istemiyoruz" diye konuştu.



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce