|

Eylül’den haber yok

Ankara’da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’yı arama çalışmaları 5. günde de aralıksız sürdü. Canlı insan arama, iz takip ve kadavra köpeklerinin de kullanıldığı aramalardan bir sonuç alınamadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:59 - 27/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Eylül Yağlıkara’yı arama çalışmaları 5. günde de aralıksız sürdü.
Eylül Yağlıkara’yı arama çalışmaları 5. günde de aralıksız sürdü.

Polatlı ilçesine bağlı kırsal Uzunbeyli Mahallesi'nde 22 Haziran'da evlerinin yakınında oynadığı sırada kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara tüm aramalara rağmen bulunmadı. Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve AFAD ekiplerinden 38 personel, küçük çocuğun kaybolduğu bölgeyi didik didik taradı. Canlı insan arama, iz takip ve kadavra köpek timleri ile keşif uçağı, drone, motorlu yamaç paraşütünün de kullanıldığı aramalara vatandaşlar da destek verdi. 5. günkü aramalardan da bir sonuç çıkmadı.


YÜREĞİMİZ YANIYOR

Baba İbrahim Yağlıkara, "Ailemiz şu anda bitkin halde. Ciğerimiz, yüreğimiz yanıyor. Bu caniler bulunsun. Benim ciğerim yandı, başkalarının ciğeri yanmasın. Bulunursa bu canilerin gereğini devletin bir an evvel yapmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Anne Şerife Yağlıkara en kısa zamanda çocuğuna kavuşmayı ümit ettiğini belirterek "Allah rızası için evladımı bana getirsinler" dedi. Yaşadıklarının, bir annenin yaşayabileceği en zor durum olduğunu vurgulayan Yağlıkara "Bekleyiş çok zor. Nasıl yaşadığını bilmemek, ne durumda olduğunu bilmemek çok zor, anlatılacak gibi değil. Allah bunu düşmanıma bile yaşatmasın" diye ağladı.

DÖNDÜĞÜMDE GÖREMEDİK

8 yaşındaki Eylül Yağlıkara kaybolmadan önce kendisini en son gören kuzeni Boran Yağlıkara da şunları anlattı: “Eylül’e 6-7 kere demişimdir ‘Gel Eylül gidelim’ diye. Ancak Eylül gelmedi. Orada ayrıldık. Gittim evde bisikletimi yıkadım. Döndüğümde Eylül’ü göremedik.”

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Bu arada, Eylül’ün kaybolmasına ilişkin gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Olayla ilgili adli soruşturma devam etmektedir." denildi.

#Ankara
#Polatlı
#Kayıp Eylül
6 yıl önce