|

Fazilet ile asla...

Tansu Çiller'in 1995 seçimlerinde kullandığı 'RP ile asla' propagandasını şimdi de ANAP lideri Yılmaz 'FP ile asla' olmaz diyerek kullandı

.
00:00 - 23/02/1999 Salı
Güncelleme: 10:04 - 8/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Fazilet ile asla...
Fazilet ile asla...

Ankara- DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in 1995 genel seçimlerinin propaganda döneminde sıkça kullandığı "RP ile asla hükümet kurmam" söylemi, önümüzdeki 18 Nisan seçimleri için ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz tarafından "FP ile asla"ya dönüşerek benimsendi. Yılmaz, NTV'de Nuri Çolakoğlu'nun sunduğu "Enine Boyuna" programına konuk oldu.

Yılmaz, programda iki hafta önce DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in "merkez sağda en fazla oyu alacak partinin çatısı altında birleşilmesini önererek" bir kağıdı imzalaması ve vatandaşlara göstermesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de şunları söyledi: "DSP ile ANAP'ın görüşleri birbirinden farklı... Buna rağmen DSP ile çok uyumlu çalıştık. DYP ile aramızda bir ideolojik farklılık yok ama aramızda anlayış farkı var. İşte Sayın Çiller'in boş kağıdı göstermesi... 'Seçimlerde hangi parti fazla oy alırsa o partide birleşilsin' diyor. Bu doğru değil. DYP belki Sayın Çiller'in malı olabilir, ama ANAP benim tapulu malım değil. Partimin yetkili organları var."

"FP ile hükümet kuramayız"

Yılmaz, seçimler sonrası ortaya çıkacak iradenin gereğini yerine getireceklerini, ancak "bazı olmazları" olduğunu söyledi. "Olmazlarının ne olduğunun" sorulması üzerine de "FP ile biz bir hükümet kuramayız" dedi.1995 seçimlerinden sonra dönemin RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile yaptıkları görüşmelerde Erbakan'ın ortaya koyduğu görüşlerin, bir hükümet kurmaya engel olduğunu anlatan Yılmaz, Erbakan'ın anlayışına karşı söylediklerinin Refahyol döneminde bir bir gerçekleştiğini ileri sürdü. Yılmaz, "RP'nin adı değişmiş de olsa, ben o bunalıma neden olan anlayışın tam olarak giderildiğini düşünmüyorum" diye konuştu. Yılmaz, bir soru üzerine, Fatih Belediye Başkanı Sadettin Tantan'ı İstanbul'dan ilk sırada milletvekili adayı olarak göstereceklerini söyledi.


25 yıl önce