|

FETÖ evleri boşalttı hepsi köyüne gitti

Örgüt evlerinde kalan FETÖ’cülerin 15 Temmuz’dan haberi varmış. Sözde KPSS çalışma evi sorumlusu olan mahrem imam Muhammet K., darbe girişiminden önce evi nasıl boşalttığını anlattı.

00:00 - 27/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 05:58 - 27/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
ABDULLAH SARİCA

Örgüt evlerinde kalan FETÖ’cülerin 15 Temmuz’dan haberi varmış. Sözde KPSS çalışma evi sorumlusu olan mahrem imam Muhammet K., darbe girişiminden önce evi nasıl boşalttığını anlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında mahrem imam olduğunu tespit ettiği Muhammet K. hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırladı.

  • Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianameye göre, itirafçı olmak isteyen Muhammet K., “şehir dışı talebe mesulü” ve “bölge talebe mesulü” gibi görevlerin yanısıra örgüt mensubu askerlerden de sorumlu olduğu bilgisini verdi. Memur olduktan sonra örgütün sözde KPSS çalışma evlerinden birinin sorumluluğunu yaptığını söyleyen FETÖ’cü mahrem imam, “Bu evde 5 kişi vardı. 15 Temmuz’dan önce bu evde kalanları tedbir amaçlı memleketlerine gönderdik. Evdeki eşyaları da spotçulara sattım” dedi.
#FETÖ
#15 Temmuz
3 yıl önce