|

FETÖ kasasından 52 milyon çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün, Çorlu’da kayyum atanan 6 okuldan kaçırdığı paralar, Beylikdüzü’ndeki bir villanın gizli kasasından çıktı. Kasada yapılan aramada, toplam 51 milyon değerinde çek ve senet ile 1 milyon lira nakit para bulundu. Polis, 4 muhasebeciyi gözaltına alırken, FETÖ’nün Çorlu’daki mali imamı Murat K. her yerde aranıyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2016 Salı
Güncelleme: 23:23 - 1/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Hain kalkışmanın ardından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansal kaynaklarına bir darbe daha indirildi. FETÖ'nün gizli kasasından 51 milyon değerinde çek ve senet ile1 milyon lira nakit para çıktı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, bir kişi de aranıyor. Çorlu'da FETÖ operasyonu kapsamında 6 okula atanan kayyumlar, mart ayında savcılığa başvurarak, “Muhasebe servisindekiler, çek senet ve paraları alarak götürmüşler” dedi. Suç duyurusu üzerine harekete geçen savcılık, 2 özel ilkokul, 2 özel ortaokul ve 2 özel lisedeki iddiaları araştırmaları için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat yazdı. Yazının ardından polis, iddialarla ilgili titiz bir araştırma başlattı.



VİLLADA SAKLAMIŞLAR


Yapılan araştırmada çek, para ve senetlerin aktarılmasıyla ilgili okullarda görevli 4 muhasebeciyle, müteahhitlik yapan Murat K.'nın ismine ulaşıldı. Murat K.'nın FETÖ yapılanmasının “Çorlu mali imamı” olduğu belirlendi. Murat K.'ın para ve değerli kağıtların çalınmasının ardından ortadan kaybolduğu belirlendi. Polis, okullarda görevli 4 muhasebeciyi teknik ve fiziki takip yöntemiyle izlemeye aldı. Uzun süren teknik takibin ardından, Çorlu'daki okulların kasalarından alınan 51 milyon lira değerinde çek ve senetle 1 milyon liranın, Beylikdüzü'ndeki bir villaya götürüldüğü tespit edildi. Polis, lüks villaya dün sabah saatlerinde bir operasyon düzenlendi. Villadaki gizli kasada, okullardan çalınan 51 milyon değerinde çek ve senetle 1 milyon lira nakit para ele geçirildi.



ÇORLU'NUN MALİ İMAMI KAYIP


Şüpheli 4 muhasebeci de eş zamanlı baskınla gözaltına alındı. Şüpheliler; sağlık kontrolünün ardından, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin sorgusu devam ederken, polis kayıplara karışan Murat K.'nın yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.



#FETÖ
#Çorlu
8 yıl önce