|

FETÖ sanığı eski binbaşı ve eşi Irak'a kaçarken yakalandı

FETÖ'den yargılanan adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski binbaşı, eşiyle birlikte yasadışı yollarla Kuzey Irak'a kaçarken yakalandı. Zanlıların Derecik Jandarma Karakolu'nda işlemlerinin sürdüğü belirtilirken sınır geçişi için yardım eden kişi ve kişilere yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Yeni Şafak
14:36 - 31/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:40 - 31/05/2018 Perşembe
AA
FETÖ sanığı eski binbaşı Kuzey Irak sınırında yakalandı.
FETÖ sanığı eski binbaşı Kuzey Irak sınırında yakalandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, FETÖ'den yargılanan eski binbaşı M.K., eşi E.K. ile birlikte yasadışı yollardan Kuzey Irak'a kaçmaya çalışırken jandarma tarafından yakalandı. Binbaşı M.K.'nin İzmir'de FETÖ davasında tutuklu yargılandığı ve bir süre önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

  • Kuzey Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesi Anadağ köyü Yeşilova mezrasından yasadığı yollardan Kuzey Irak'a kaçmaya çalıştıkları belirtilen eski binbaşı M.K. ile eşi E.K. yakalandı.

Daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış

İl Jandarma Komutanlığı ve 34. Hudut Tugay Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalanan M.K.'nın İzmir'de FETÖ davasında yargılandığı ortaya çıktı.

Tutuklu yargılanan eski binbaşı M.K.'nin bir süre önce yurtdışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Zanlıların Derecik Jandarma Karakolu'nda işlemlerinin sürdüğü belirtilirken sınır geçişi için yardım eden kişi ve kişilere yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

#FETÖ
#Hakkari
#Kaçak
6 yıl önce