|

FETÖ'cü 9 Maliye personeline operasyon

İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonda, örgütün "mahrem imam"larıyla örgütsel hatlar üzerinden irtibatları bulunan vergi müfettişi ve gelir uzmanı 9 şüpheliden 7'si yakalandı.

Şahin Şen
04:00 - 27/04/2023 Perşembe
Güncelleme: 05:22 - 27/04/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun FETÖ’nün örgütsel iletişim modeli olan ankesörlü telefon kartları ve ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık aramalara yönelik soruşturmaları devam ediyor.

Ardışık aramalar tespit edildi

İstanbul Cumhuriyet Bşsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan ve görevde bulunan 9 maliye personelinin, FETÖ’nün örgütsel iletişim modeli ankesör, büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandığı, terör örgütü içerisinde vergi müfettişlerinden sorumlu mahrem imam oldukları ve mahrem imamlarla kullandıkları operasyonel hatlar üzerinden çok sayıda irtibat kaydı ve ortak baz birlikteliği bulunduğu tespit edildi. Bu kapsamda İstanbul merkezli 4 ilde operasyon yapıldı.

Aktif çalışıyorlarmış

Aktif çalışan 7 vergi müfettişi ve 2 gelir uzmanı 9 şüphelinin yakalanmasına yönelik belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı baskında zanlılardan 7'si gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.



#FETÖ
#Maliye Personeli
#Operasyon
1 yıl önce