|

FETÖ’nün balyozcusu

TSK’daki FETÖ’cülere yönelik operasyonda gözaltına alınan 210 rütbeli askerden 153’ü adliyeye sevk edildi. FETÖ’cüler arasında Balyoz mağdurlarının içerisine sızdırılan Albay Mustafa Aydın da var.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 30/04/2019 Salı
Güncelleme: 02:19 - 30/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Mustafa Aydın
Mustafa Aydın

FETÖ’nün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurdukları tespit edilen rütbeli askerlerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. İstanbul Adalet Sarayı’ndaki savcılık sorguları tamamlanan 210 şüpheliden 153’ü ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçu kapsamında tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

ORTAOKUL’DA ÖRGÜTE KATILMIŞ

Şüpheliler arasında Balyoz Davası mağdurları içerisine sızdırılan emekli Jandarma Albay Mustafa Aydın da yer alıyor. Aydın’ın, Bursa Nilüfer Ortaokulu’nda yatılı kaldığı dönemde “belletmen” olarak görev yapan bir TIP öğrencisi tarafından örgüte kazandırıldığı tespit edildi.

28’İ İTİRAFÇI OLDU

FETÖ’cülerden 28’inin etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı oldukları, 2’sinin değişen delil durumundan dolayı, 1 kadın şüphelinin ise küçük yaşta bakıma muhtaç çocuğu olması nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 26 firarı ise aranıyor.

EN BÜYÜK TEHDİT

Hakimliğe gönderilen sevk yazısında örgütün TSK içine sızmış ve halen desifre olmayan mensuplarının, darbe girişimine katılanlara oranla sayıca daha fazla olduğu vurgulandı. Yazıda, bu yönüyle terör örgütünün devletin anayasal düzenini tehdit yönünden halen en büyük tehlike oluşturan terör örgütü olduğu kaydedildi.

#FETÖ
#Mustafa Aydın
#TSK
#Balyoz
5 yıl önce