|

FETÖ’nün gizli Almanya zirvesi

FETÖ mağdurlarından emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok, terör örgütünün eylül ayı sonunda Almanya’da gizli toplantı yaptığını açıkladı. Üçok, “Toplantıda örgütün yeni harekât planı belirlendi. ByLock, Bank Asya, ankesörlü telefon ve 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler toplantının gündemiydi. Militanlara, FETÖ ile mücadele eden kişileri korkutma ve tehdit etme yönünde talimatlar verildi” dedi.

Fatih Özer
04:00 - 11/01/2019 Cuma
Güncelleme: 03:26 - 11/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Ahmet Zeki Üçok
Ahmet Zeki Üçok

FETÖ kumpası yüzünden 4 yıl hapis yatan emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok, terör örgütünün Eylül ayı sonunda Almanya’da gizli toplantı yaptığını söyledi. FETÖ’nün üst düzey isimlerinin de katıldığını toplantıya ilişkin edindiği bilgileri paylaşan Üçok, gizli toplantıya ilişkin şunları anlattı:

HAREKAT PLANI BELİRLENDİ

  • “ABD’de yaşayan, FETÖ’nün medya yapılanmasında yer alan firariler de toplantıda yer aldı. Toplantıda örgütün yeni harekât planı belirlendi. ByLock, Bank Asya, ankesörlü telefon ve 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler toplantının gündemiydi. Örgüt militanlarına delilleri itibarsızlaştırma, FETÖ ile mücadele eden kişileri korkutma ve tehdit etme yönünde talimatlar verildi.

O TALİMATLAR UYGULANIYOR

O gün orada verilen talimatlar bir bir uygulanıyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın FETÖMETRE ile FETÖ’cüleri tespit etme girişimini engellemek için Birleşmiş Milletler’e kadar şikayet ettiler. Ankesörlü telefonların delil olamayacağına ilişkin Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza ve Muğla 2.Ağır Ceza arka arkaya kararlar verdi.”

ABD’LİLER KARA PARA İÇİN GELDİ

  • ABD’den Türkiye’ye gelen FBI yetkililerinin ele aldığı konular hakkında da bilgiler veren Üçok, şöyle devam etti: “FETÖ’nün, ABD’de 189 okulu bulunuyor. Bu okullarda 80 bin öğrenci eğitim görüyor. Eğitim verenlerin yüzde 70’i ise Türk. FETÖ’nün uluslararası yasa dışı faaliyetlerini hukuki olarak soruşturan Amsterdam&Partners hukuk firmasının yetkilisi Robert Amsterdam ile irtibat halindeyim.

OKULLARLA BAĞI VAR

Amsterdam, bana ‘ABD’deki FETÖ okullarına ilişkin yaptığı kara para aklama çalışmalarını FBI yetkililerine verdiğini’ söyledi. Bunun üzerine örgütün okulları, FBI ve savcılık tarafından mercek altına alındı. Soruşturmayı yürüten New York ve Washington savcılarının incelemeleri sonucunda darbenin beyin takımında yer alan Kemal Batmaz’ın bu okullarla olan bağı tespit edildi ve ABD’li savcılar Batmaz’ın ifadesini aldı.

YILLIK 1 MİLYAR $ GELİR

Kara para aklama konusuna ilişkin Amsterdam, FBI’ya birtakım örnekler de sundu. FETÖ sadece Teksas’ta bulunan okullarından yıllık 317 milyon dolar gelir elde etti. Bu rakam ABD’nin geneline vurulduğunda 1 milyar dolara yaklaşıyor. Öğretmenler ABD’de ortalama 2 bin 500 dolar maaş alıyor, ancak FETÖ okullarında her bir öğretmen bin 550 dolar alıyor. Maaşların yaklaşık yüzde 40’ı himmet olarak örgüte aktarılıyor. Bu paralarla ABD’li senatörler otellerde ağırlanıyor, seçimlerdeki adaylar destekleniyor, belediye başkanlarının ihtiyaçlar karşılanıyor.”

  • Tehdit ediliyorum
  • Gizli toplantıda alınan kararlar arasında FETÖ’ye karşı mücadele edenlerin de infaz edilmesi yönünde talimatların verildiğini belirten Üçok, “FETÖ ile mücadele edenlerin sayısı azaldı. 30 Haziran 2014 tarihinde hapisten çıktıktan sonra televizyon ve gazetelerde FETÖ’nün yaptıklarını anlatmaya başlamamın ardından tehdit mektupları gelmeye başladı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra öldürülecekler listesinde de adım yer almaktaydı. Bir dönem özel koruma statüsü ile korundum. Ancak o koruma statüsü Ağustos ayında kaldırıldı. Birkaç ay önce Almanya’dan mektup geldi. Eşime ve kızıma yönelik tehdit mesajları içeren mektuplar gönderildi. Sosyal medya hesaplarından da tehdit alıyorum. Konuya ilişkin İstanbul Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı” dedi.
#FETÖ
#Ahmet Zeki Üçok
#Almanya
5 yıl önce