|

FETÖ'nün ‘kadın yapılanması’na dev operasyon

FETÖ’nün kadın yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 29 ilde 121 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Yakalananlar arasında elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Fatmanur Gülen ile Beylikdüzü Kadın İmamı Fidan Yılmaz da var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2018 Cuma
Güncelleme: 03:48 - 9/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı
FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün İstanbul’daki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Başsavcılığın talimatıyla yürütülen çalışmalarda; FETÖ’nün sözde Beylikdüzü yapılanması altında bulunan Beylikdüzü, Esenyurt-Yakuplu, Çatalca-Silivri Eyaletleri ile Başakşehir yapılanması altında bulunan Başakşehir-Küçükçekmece-Avcılar Eyaletlerindeki kadın yapılanmalarında vazifeli olan kişiler tespit edildi.

33’Ü YAKALANDI

Bu kapsamda saat 01:00’da İstanbul merkezli 29 ilde 121 şüpheli şahsın yakalamasına yönelik operasyon başlatıldı. Şüphelilerden 33’ü belirlenen adreslerde yakalandı. Yakalanan şüpheliler arasında elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Fatmanur Gülen ile Beylikdüzü Kadın İl İmamı Fidan Yılmaz ve kendisine bağlı üst yönetim kadrosu yer alıyor.

BALDIZI DA ŞÜPHELİ

Ayrıca soruşturma kapsamında şüpheli olan Adil Öksüz’ün baldızı Belkıs Nur Tetik Sakarya’da yakalanırken bu ilde farklı bir soruşturmadan elektronik kelepçeli olarak adli kontrollü olduğundan gözaltına alınmadı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği öğrenildi.

#FETÖ
#Kadın Yapılanması
6 yıl önce