|

Fişlemeci hakim

Bir dönem Zonguldak ve İskenderun’da ağır ceza mahkemesi başkanlığı yapan hakim Cengiz Sayılgan’ın çalıştığı adliyelerde hakim ve savcı arkadaşlarını tek tek fişlediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2018 Salı
Güncelleme: 02:35 - 15/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Görsel: Arşiv
Görsel: Arşiv

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sayılgan hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Atılgan’ın evinde el yazısı ile yazdığı bazı notlar bulundu.

ÖRGÜTE YÖNLENDİRME YAPMIŞ

Sayılgan’ın hakim ve savcıları, ‘Alevi’, ‘Rüşvetçi’, ‘Mafya ile birlikte hareket ediyor’, ‘Şeriatçıdır’, ‘Eşi çarşaflıdır’ şeklinde fişlediği belirlendi. Sayılgan’ın bu fişleme listelerini örgütle paylaşarak, örgüt aleyhine konuşabilecek veya hareket edebilecek savcı ve hakimlerin pasif görevlere atanmasını sağladığı belirtiliyor. İşte Sayılgan’ın fişleme notları:

İÇKİ, KUMAR, İŞ TAKİBİ VAR

“Başsavcı Y.U., içki, kumar, kadın, iş takibi var. Adliye yönetimi çok zayıf. Çok acil yer değişikliği gerekir. Hakim E.K., güzel giyinir. Solcudur. Her yerde Amerika’ya gittiğinden bahseder. Hakim M.S., Alevidir. Eşi ile birlikte çok iyi rakı içerler. Savcı A.A. korkunç rüşvet yer. Alemcidir, tanımadığı pavyon ve içkili lokanta yok. Kadın zaafı korkunçtur. Savcı A.Y., 'Çocuklarımı Fetullah Gülen’in okuluna gönderiyorum' diyor.”

#FETÖ
#Darbe
#Hakim
6 yıl önce