|

Garip bir sanatçı

TBMM'nin bu döneminde de "sanatçı" kimliği ile ön plana çıkan milletvekilleri var. Şu ana kadar en fazla adı ön plana çıkanı AK Parti'li Recep Garip.

Yeni Şafak
01:00 - 16/03/2003 Pazar
Güncelleme: 15:51 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

TBMM'nin çiçeği burnunda edebiyatçı, şair ve ressam milletvekillerinden AK Parti Adana Milletvekili Recep Garip, "sanatçı" kimliğini hiçbir zaman ihmal etmiyor.

Her dönemde olduğu gibi TBMM'nin bu döneminde de "sanatçı" kimliği ile ön plana çıkan milletvekilleri var. Bunlardan şu ana kadar en fazla ön plana çıkanı Recep Garip.

Milletin vekilliğine yükselmiş olan Garip, ortalığın toz duman olduğu, gerek iç gerekse dışta jeopolitik ve siyasi gelişmelerin baş döndürücü hızla ilerlediği bu günlerde edebiyat ve sanatla bağını koparmamaya çalışıyor. 18 Şubat 2003 günü İstanbul Beyoğlu Sanat Galerisi'nde 15. kişisel resim sergisini açan Garip, geçen günlerde "Mavi Türkü" adllı 10. şiir kitabını yayımladı. Garip'in, birbirinden güzel toplam 85 şiirinden oluşan son kitabının ilk sayfasında, "Bütün çocuklar ağladı doğduklarında ve ağlıyor şimdi bütün insanlık" mısrası yer alıyor.

Garip'in son yazdığı tiyatro oyunu ise, "Gülün Adı Kırmızı". Mavi Gül, Bir Leyla Düşü, Depremin Sesi, Irmaklar Akar İçimde ve Savaş Türküsü yayımlanmış diğer diğer kitapları arasında bulunuyor.

Yörük bir ailenin oğlu

Recep Garip, Adana İmam Hatip Lisesi'nden mezun. Ardından İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirmiş. Adana Fen Lisesi ve Adana Erkek Lisesi'ndeki 14 senelik öğretmenliği boyunca öğrencilerine Necip Fazıl'ın, Cemil Meriç'in, Mehmet Akif'in ve Akif İnan'ın öğretilerini aktarmış. Recep Garip, şiir ve yazı çalışmalarını başta Yeni Devir ve Yeni Sıla olmak üzere çeşitli dergilerde sürdürmüş. 1975'li yıllardan bu yana çeşitli dergi çalışmalarına öncülük etmiş. Garip'in halen Ay Vakti Edebiyat Dergisi ve Kız Kulesi gazetelerinde şiir ve denemeleri yayımlanıyor.

  • EVİN GÖKTAŞ, ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce