|

'Geçen yıl, 120'den fazla basın mensubu öldürüldü'

FIJ Genel Sekreteri White, "Geçen yıl 120'den fazla basın mensubu öldürüldü, yüzlercesi saldırıya, tacize uğradı ya da gözaltına alındı"dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 11/01/2005 Salı
Güncelleme: 12:39 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ) Genel Sekreteri Azdan White, FIJ'in yıllık raporunun birkaç gün içinde yayınlanacağını belirterek, "Rakamlar 2004'ün gazeteciler açısından en kötü yıl olduğunu gösteriyor. Geçen yıl 120'den fazla basın mensubu öldürüldü" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) tarafından düzenlenen ve "demokratik, bağımsız ve saygın medyanın hayata geçirilmesi" konularının tartışılacağı, "2. Türkiye Gazeteciler Konferansı" başladı. Toplantının açılışında konuşan FIJ Genel Sekreteri White, ele alınacak konuların dünya çapında önemli olduğunu söyledi. FIJ'ın yıllık raporunun birkaç gün içinde açıklanacağını anlatan White, şöyle devam etti: "Rakamlar 2004'ün gazeteciler açısından en kötü yıl olduğunu gösteriyor. Gazetecilerin hedeflenmesi, katledilmesi ve suikasta kurban gitmelerinin yaygın olduğu bir yıl olarak geçti. Geçen yıl 120'den fazla basın mensubu öldürüldü, yüzlercesi saldırıya, tacize uğradı ya da gözaltına alındı."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce