|

Gıdada KDV indirimi erken değil

Bakan Şimşek'in “KDV indirimi erken oldu” sözlerine TGDF Başkanı Şemsi Kopuz yanıt verdi. Kopuz, "Gıdada KDV indirimi erken değil, aksine çok geç kaldı” dedi

İSTANBUL A.A)
00:00 - 29/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:14 - 29/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Gıdada KDV indirimi erken değil
Gıdada KDV indirimi erken değil

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimlerinin erken değil, aksine çok geç kalınmış bir uygulama olduğunu bildirdi. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in KDV indirimi ile ilgili sözlerine yanıt veren Kopuz, söz konusu indirimin, federasyonlarının yıllardan beri üzerinde çalıştıkları bir uygulama olduğunu belirtti. Kopuz, açıklamada şu görüşleri aktardı: "Devlet Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'in ifade ettiği üzere, gıda ürünlerinde gerçekleşen KDV indirimleri erken değildir. TGDF olarak, yıllardan beri üzerinde çalıştığımız bu indirimin uygulanmasında geç bile kalındığının altını çizmek isteriz. Gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimleri erken değil, aksine çok geç kalınmış bir uygulamadır. Çünkü ülkemiz nüfusunun yarısı yoksulluk sınırı altındadır. 10 milyondan fazla yurttaşımızın da açlık sınırı altında yaşadığı göz önüne alınırsa, açlık ve yetersiz beslenmeyi ulus olarak ne kadar derinden yaşadığımız ortadadır. Eğer hükümetimiz KDV indirimini bu sene Mayıs ayında yapmamış olsaydı, yaşanan kuraklığın etkisiyle artan ham madde fiyatları gıda fiyatlarını çok daha yukarıya çekecekti."

KAYITDIŞINI AZALTIR

Gıdada KDV indiriminin uzun dönemde kayıt dışılığın azaltılmasında da etkili olacağına dikkat çeken Kopuz, gıda sektöründe yüksek oranda var olan kayıt dışılık ile savaşmanın bir yolunun da gıda üzerindeki vergi yüklerini azaltmak olduğunu kaydetti.


17 yıl önce