|

Göz temasına önem verin

MHP, belediye ve il başkanlarına özel iletişim taktikleri verdi. Hafta sonu gerçekleştirilen Antalya kampında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rasime Ayhan Yılmaz tarafından yapılan sunumda, seçimlerde adayların ve teşkilatın halkla nasıl iletişim kurması gerektiği anlatıldı.

Nur Banu Aras
04:00 - 28/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:22 - 28/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP’den adaylara iletişim taktikleri
MHP’den adaylara iletişim taktikleri

Aday ile seçmen arasında siyasal deneyim açısından yeterlilik, dürüstlük, güvenilirlik ve karizmanın önemli olduğuna vurgu yapılan sunumda, kendine güven ile etkili konuşmanın vazgeçilmez unsurlardan olduğu aktarıldı. Sunumda ayrı bir başlık açılan ‘karizma’ ile ilgili “duruş, sima, giyim kuşam, samimiyet, sözüne güvenilir olmak, dinamik olmak, güçlü, kudretli olmak” önerilerinde bulunuldu.

SOSYAL MEDYAYI ETKİN KULLANIN

Sunumda, sosyal medyanın önemine dikkat çekildi. Twitter ve Facebook’tan gündemi yönetmek, TV veya gazetelere göre çok daha kolay, etkili ve hızlı olduğu kaydedildi. Birinci ağızdan mesajlar atılması uyarısı yapılan sunumda, siyaset dışı paylaşımların da etkili olacağı vurgulandı.

EL SIKIŞMAK ÇOK ÖNEMLİ

Sunumda, adaylara karşılama, el sıkışma, gülümseme, göz teması ve isimle hitap etme önerileri yapıldı.

İşte o öneriler

* Protokol kurallarına uyum, zamanı iyi kullanma, geçimsiz görünmeme ve sinirlerine hâkim olunması gerekildiği kaydedilen sunumda şu öneriler yer aldı:

* Yönetime gelindiğinde konuyu çözmeye yönelik bilgi, beceri ve kapasiteye sahip olduğu izlenimi uyandırılmalıdır.

* Tartışma programlarında ailesine, sadık, dini inançlara saygılı olun. Devlet adamı özelliklerine sahip ciddi, ağır başlı bir karaktere sahip olduğunuzu gösterin.

* Güçlü yönlerinizi sürekli ön plana çıkarıp vurgulayın.

* Zayıf olunan konulardan kaçının.

* Gerilimden uzak durun.

* Tahrikçi değil, ikna edici olun.

* Son sözü siz söyleyin.

#MHP
#Yerel Seçim
5 yıl önce