|

Gülen’in arşiv hücresi

FETÖ’cü Işık Yayıncılık’ın kirli çamaşırları ayyuka çıktı. Işık Yayıncılık eski çalışanı 60 şüphelinin, Gülen’in arşivci kadrosu olduğu ortaya çıktı. Arşiv hücresi gibi çalışan şüphelilerin, Gülen’e ait Türkiye’de ve dünyada yazılan her yazı ve çıkan her haberi dosyaladığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:46 - 8/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kaynak Holding ve bağlı şirketlerde gerçekleşen örgütsel faaliyetlere yönelik soruşturması kapsamında, yeni bağlantılar ve çarpıcı ayrıntılar gün yüzüne çıktı.
Kaynak Holding ve bağlı şirketlerde gerçekleşen örgütsel faaliyetlere yönelik soruşturması kapsamında, yeni bağlantılar ve çarpıcı ayrıntılar gün yüzüne çıktı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY terör örgütünün finansmanı Kaynak Holding ve bağlı şirketlerde gerçekleşen örgütsel faaliyetlere yönelik soruşturması kapsamında, yeni bağlantılar ve çarpıcı ayrıntılar gün yüzüne çıktı. Kaynak Holding’in şifrelerini çözen İstanbul Mali Şube ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Gülen’in kitaplarının yayıncısı Işık Yayıncılık A.Ş. unvanlı şirketten elde edilen dijital verilerin incelemesini tamamladı. Savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Polisi, 4 ilde 60 şüpheliyi yakalamak için operasyon başlattı. 41 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenilirken, 19 şüpheliye yönelik yakalama çalışmaları sürüyor.

DEMLİK KULÜP EĞLENCELERİ

Polis, hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin şirket bünyesinde yürüttüğü örgütsel faaliyetleri tek tek belirledi. Işık Yayınevi’nde çalışan FETÖ’cülerin, rehberlik adı altında ‘sohbet’ organizasyonları yaptığı, burs, bağış, himmet parası topladıkları, 2015 yılı itibari ile örgütten kopmaları engellemek ve örgütsel faaliyetlerin sürdürülebilmesi adına Demlik Kulüp adında bir oluşum kurarak etkinlik düzenledikleri, işten çıkartılanların örgütte iltisaklı kurumlara yerleştirilmesine aracılık ettikleri, örgüt elebaşının gizli mesajlarının yayınlandığı başta Sızıntı, Aksiyon, Foundaiton, Mata Air, Hira gibi dergilerin yayınını, abonelik ve yurt dışı faaliyetlerini yürüttükleri tespit edildi.


POS CİHAZIRLA HİMMET TOPLAMIŞLAR

FETÖ’cülerin, Kaynak Holding bünyesinde çalışan personelden topladıkları burs, bağış, himmet ve kurban paralarını Işık Yayıncılık A.Ş. adına alınmış banka mobil pos cihazlarından çekerek yasal sisteme aktardıkları, bu yolla örgüt elebaşına telif ücreti adı altında para gönderilmesine aracılık ettikleri belirlendi. Ayrıca, kredi kartı ile bu tür işlemleri yapan Kaynak Holding üst düzey yöneticilerinin talimatları ile başka bankalardan bireysel ihtiyaç kredisi çekerek örgüt elebaşının talimatı doğrultusunda Asya Katılım Bankasına para yatırdıkları anlaşıldı.

#Arşiv
#FETÖ
6 yıl önce