|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:20 - 20/01/2015 Salı
Güncelleme: 17:22 - 20/01/2015 Salı
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tezgahı biliyoruz 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin enerji politikalarıyla ilgili ilişkin detayları içeren görüşmelerin dinlenip medya aracılıyla cümle aleme servis edilmesi herhalde 'habercilik çabası' olarak değerlendirilebilecek bir konu değildir" dedi.


Mücadelelerinin süreceğine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:


"Nasıl dün Gezi'nin, 17-25 Aralık, aslında ne olduğu ortaya çıktı, çıkıyor. Şunu da buradan söyleyeyim: Daha çok şeyler dökülecek. Eteklerde daha çok gizli şeyler var, hepsi dökülüyor, dökülmeye devam edecek. Bütün bunlar karşısında gerekeni yapıyoruz, yapacağız.


Bugün de Cizre'de tezgahlanmaya çalışılan olayı biliyor ve ona göre de tedbirimizi alıyoruz. Düşünebiliyor musunuz, bu devletin resmi giysileri içerisinde olan, bu devletin zırhlı araçlarıyla caddenin kenarına bombayı koyanları görüyor musunuz? Ve arkasından yine aynı şekilde devletin bir başka görevlisi bunu yakalayabiliyor, hamdolsun."


2- 31 kriptolu telefon 363 kez dinlendi


Ankara merkezli 4 ildeki "paralel yapı" operasyonunda, devlet büyüklerine ait 31 kriptolu telefonun 363 kez dinlendiği tespit edildi. Erdoğan'ın 55, Davutoğlu'nun 26, Orgeneral Özel'in 28 ve Hakan Fidan'ın 28 kez dinlendiği ortaya çıktı.


3- TÜSİAD Başkan adayı belli oldu


TÜSİAD açıklamasına göre, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cansen Başaran-Symes, 22 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilecek seçimli 45. TÜSİAD Genel Kurul toplantısına sunulmak üzere yönetim kurulu asil ve yedek üye aday listesini oluşturdu.


4- 6 ilde eş zamanlı operasyon


Isparta merkezli Tunceli, Bingöl, Mardin, Osmaniye ve Antalya illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 emniyet personeli gözaltına alındı.


5- Fuat Avni hesabına kapatma kararı


Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı talebi üzerine Fuat Avni adlı Facebook ve Twitter hesaplarına erişimin engellenmesine karar verdi. Karar TİB’e gönderildi.


6- Merkez Bankası faizi indirdi


6 ay sonra ilk kez faiz indirimine giden Merkez Bankası, politika faizi olarak bilinen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 0,50 baz puan düşürerek, yüzde 7,75'e çekti. Petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı tüm ülkelerin faizde indirime gittiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez'i yüksek faizdeki tutumundan dolayı eleştirmişti.


7- Başbakan Davutoğlu: Hasta adam artık Avrupa


Londra'da Merrill Lynch Türkiye Yatırım Konferansı özel oturumunda bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hasta Adam terimi Osmanlı'nın son dönemi için kullanılmakta iken 21 yüzyılın başında Avrupa için kullanılmaya başlandı" dedi.


8- Demba Ba: Dinime laf söyletmem


Beşiktaş'ın yıldız forveti Demba Ba, "Tişörtü giymedim. Çünkü Charlie Hebdo'yu desteklemeyebilirim. Fransa özgür bir ülke. Düşünce özgürlüğü var. Terörü kesinlikle desteklemiyorum. Ama dinime de laf söyletmem. Müslüman olmam olan biteni kabul etmem anlamına gelmez" ifadesini kullandı.


9- Suriye'de pazar katliamı: 65 ölü


Suriye'de katliam devam ediyor. Esed rejimi, 4 yıldır her gün yüzlerce sivili katlediyor. Bugün de, Suriye ordusuna ait helikopterler Haseke kentindeki hayvan pazarına varil bombalarıyla saldırdı. 65 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen katliamda parça tesirli bomba kullanıldığı için cesetler tanınmaz halde.


10- Ekonomide bugün


İstanbul Kapalıçarşı'da 631,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 653,00 liradan, 87,68 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr) 95,87 liradan, 610,00 liradan alınan Tam Ziynet 636,00 liradan, 303,00 liradan alınan Yarım Ziynet 320,00 liradan ve 151,00 liradan alınan Çeyrek Ziynet 161,00 liradan satılıyor.


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü önceki kapanışa göre 1.193,97 puanlık yükselişle yaklaşık 20 ayın en yükseği 89.200,45 puandan tamamladı.


Merkez Bankası'ndan faiz indirimi gelmesinin ardından 2,32'ye inen dolar, alımlarla birlikte yeniden yükselişe geçerek, 2,35'in üzerine çıktı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Paralel Yapı
#Cizre
#Merkez Bankası
#oeprasyon
#Demba Ba
#Beşiktaş
#başbakan Davutoğlu
#hasta adam
#Avrupa
#döviz
#borsa
#altın
#çeyrek altın kaç lira
9 yıl önce